tiistai 30. tammikuuta 2024

Greg Rucka & Eric Trautmann: The forged. Vol. 1, Operation : Black Box

Alkuteos: The Forded, Vol.1 - Operation: Black Box (2023)
Kuvittaja: Mike Henderson

Teksti: Gref Rucka & Eric Trautmann

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 152

ISBN: 9781534398672

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: The Forged #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin The Forged -sarjakuvalehden numeroissa #1-3


*In the 11th millennium of the rule of the Eternal Empress, a squad of planet-smashing super soldiers find their routine mission to be anything but. These are the Forged. They take no prisoners. And for 10,000 years, there has never been actual first contact with an alien race - until now. Spoiler: the neighbors are f*#!ing pissed.


Embark upon an over-the-top pulp adventure of sex, violence, and sci-fi written by Greg Rucka & Eric Trautmann, brought to the page by Mike Henderson, and inspired by Conan, Heavy Metal, and all the other comics you tried to hide from your parents.


Collects The Forged #1-#3.*




Kaukaisessa tulevaisuudessa hallitsee "ikuinen keisarinna". Kaikki ovat hänen alaisiaan ja ihmisillä on oma synnynnäinen paikkansa. Tämän sarjakuvan päähenkilöitä ovat naiset, jotka kuuluvat eräänlaisiin erikoisjoukkoihin. He ovat mekaanisten robottien sisällä taistelevia sotilaita, koulutettuja vaativiin tehtäviin. Nyt nämä naiset on lähetetty kauaksi hakemaan "mustaa laatikkoa" haaksirikkoutuneesta aluksesta. Heistä kaikki ei kuitenkaan ole kuten pitäisi, ja he odottavat jotain yllätyksiä...


Sarjakuvan juoni on kiintoisa. Pidän sen maailmasta ja historiasta siinä määrin kuin sitä paljastetaan. Päähenkilöt jäävät hieman etäisiksi ja monien koodinimien yms. käyttö voi hankaloittaa henkilöiden tunnistamista. Asiaa ei helpota myöskään se, että ainakin puolet ajasta juostaan avaruuspukujen sisällä...


Kuvitus on realistista ja tyylikästä. Ruuduilla leikitään mukavasti. Värit ovat hienot. Pidän paljon upeista maisemista ja siitä, että monesti tilanteille annetaan kunnolla tilaa. Jään jännäämään jatkoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti