perjantai 12. tammikuuta 2024

Samuel Sattin: Buzzing

Alkuteos: Buzzing (2023)

Kuvittaja: Rye Hickman

Teksti: Samuel Sattin

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Little, Brown and Company

Sivumäärä: 205

ISBN: 9780316628419

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b



*Isaac Itkin can't get away from his thoughts.


As a lonely twelve-year-old kid with obsessive-compulsive disorder (OCD), everything from studying to looking into the mirror becomes a battle between him and a swarm of unhelpful thoughts.


The strict therapy his mother insists on doesn't seem to be working, but when a group of creative friends invites him to join their after-school role-playing game, the intrusive thoughts feel a little less loud and the world, a little brighter. Isaac develops a crush on the kind and thoughtful Micah, and the buzz is a happy one.


But Isaac's therapist says that exposure to games can have negative effects on kids with OCD, and when his grades slip, his helicopter mother won't let him play anymore. Now Isaac needs to find a way to prove himself, his mother, and the world that it's okay to be different.*



Isaac kärsii pakko-oireisesta häiriöstä eli OCD:stä. Hänen ajatuksensa ovat negatiivisia ja jatkuvia. Hän näkee itsensä syylliseksi kaikkeen ja kokee, ettei kukaan voi välittää hänestä. Hänellä on myös alituista ahdistusta ja fyysisiä pakko-oireita. Kulunut vuosi on ollut hänelle hankala, eikä yhteiselo äidin ja isosiskon kanssa ole helppoa. Tilanne kärjistyy kun Isaac löytää ystäviä ja pöytäroolipelaamisen, mutta hänen kouluarvosanansa tippuvat.


Sarjakuva käsittelee kauniisti ystävyyttä, kasvamista ja oman polkunsa löytämistä. Se kuvaa hienosti Isaacin pakko-oireita ja ajatuksia niistä. Se tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää vaikeita asioita ja käsitellä niitä. Mukana on myös hienoa ajatusta perhe-elämän hankaluuksista ja erilaisuudesta. Pidän siitä miten hienosti roolipelaaminen ja sen tuomat mahdollisuudet on tuotu esiin. Pelaamisesta on todistetusti hyötyä moniin ongelmiin myös itsekehityksen puolella.


Kuvitus on hienoa ja se leikkii hyvin väreillä erilaisten tunteiden ja ajatusten ilmaisemisessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti