keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Cassandra Clare: Lasikaupunki

Alkuteos: City of Glass (2009)
Kääntäjä: Terhi Leskinen
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 480
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-23821-8
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Varjojen kaupungit #3
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 9, 16, 29 ja 30
Hyllynlämmittäjä: 23

*”Rakkaus ei tehnyt sinusta heikkoa”, Jace sanoi. “Se teki sinusta vahvemman.”

Äitinsä hengen pelastamiseksi Clary lähtee Varjometsästäjien alkukotiin, Idrisin Lasikaupunkiin, ja uhmaa henkensä kaupalla näiden ikuista lakia. Claryn itsepintaisuus ei miellytä Jacea, jota kielletty rakkaus ja palava halu piinaavat pahemmin kuin hän olisi ikinä voinut uskoa.

Idrisissä Clary saa lisää tietoa taustastaan ja löytää yllättävän liittolaisen: vetovoimaisen ja salaperäisen Sebastianin. Valentinen kerätessä voimia varjometsästäjien tuhoamiseksi, näiden ainoa selviytymiskeino näyttää olevan liittoutuminen vanhojen vihollistensa alamaailman väen kanssa. Mutta ehtiikö Clary ottaa ajoissa haltuun uudet voimansa, ennen kuin tuho on käsillä. Ja mikä onkaan salaperäisistä kohtalon välineistä kolmas?

Hauska, tummasävyinen ja tulikuuma menestyssarja jatkuu kolmannella osalla!*



Alkuperäisen trilogian viimeinen osa. Tarjolla taistelua, kiellettyä rakkautta, uusia ihastumisia, mustasukkaisuutta, liittoutumisia, yllättäviä jälleennäkemisiä ja paljon taikuutta.

Sarjan vauhdikas tyyli jatkuu ja tarina nappaa jälleen mukaansa vaikka teinien rakkaushuolet riipivätkin hermoja. Eihän se rakkaus kysy aikaa tai paikkaa, mutta silti hymyilyttää miten kaikki moinen kukoistaa tässä kirjassa käsillä olevan sodan jaloissa. Niin, ja saavathan aikuisetkin osansa rakkaudesta…

Hyvä, napakka nuortenkirjasarja tähän asti. Vauhdikkaasti ja kiinnostavasti kirjoitettu. Oikein luettavaa settiä. Olkoonkin, että tarkemmassa tutkinnassa aikalailla kaikki hahmot jäävät jokseenkin pintapuolisiksi ja ne kiinnostavimmat sivuosaan. Itse ainakin kuulisin paljon mieluummin lisää Alecista ja Magnuksesta kuin Clarystä ja Jacesta.  Ehkä sarjan seuraavat 3 kirjaa täyttävät tämän toiveeni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti