perjantai 3. toukokuuta 2019

Joanna Rubin Dranger: Neiti Pelokas ja rakkaus

Alkuteos: Fröken Livrädd och kärleken (1999)
Kääntäjä: Viia Järvinen
Ilmestymisaika: 2002 (ko.painos)
Sivumäärä: 195
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 951-20-5960-6
Muoto: Nid.
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 6, 16 ja 18


*Neiti Pelokas tuntee olonsa pieneksi ja mitättömäksi. Mutta sitten hän tapaa unelmiensa miehen, ja he muuttavat yhteen ja elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Vai miten se nyt menikään?


Mitä pitää tehdä kun kaikki on sekaisin, eikä elämänkumppani huomaa mitään? Maalata keittiö kivan väriseksi? Mitä pitää tehdä kun päässä alkaa yhtäkkiä kasvaa lemmenkukka? Milloin huomaa, että rakastaakin toista? Ja mistä tietää mikä on oikea valinta ja että onko valinnut oikein?


Neiti Pelokas rakastuu, epäröi, pettää ja rakastuu uudestaan tässä mainiossa sarjakuvaromaanissa joka osuu suoraan ajan hermoon - ja lukijan sydämeen.*



Tässä sarjakuvassa on lapsekkaalla ja humoristisella otteella käsitelty vakavia asioita. Parisuhteessa elämistä, siihen liittyviä pelkoja ja rakkautta. Kuinka toimia oikein sekä itseä että kumppania kohtaan? Miten pukea sanoiksi omat pelot ja epäilykset?


On hyvä, että neiti Pelokas uskaltaa lopulta ajatella itseään ja omaa onnellisuuttaan, mutta en ymmärrä miksi hän ylipäätään alkujaan lähti leikkimään toisen miehen kanssa. Ehkä sarjakuva ei kuvaa tarpeeksi selvästi sitä, millainen oli neidin ja hänen kumppaninsa välinen suhde. Eikö neidille riittänyt “tavallinen” rakkaus ja turvallisuus vaan hän halusi rakkauden räiskettä ja ihmeellisyyttä?


Eniten minua tässä sarjakuvassa koskettaa neiti Pelokkaan epävarmuus. Kuinka hän antaa parisuhteen ja miesten pelottaa itseään ja miten hän siinä samalla on unohtaa itsensä. Onneksi hän lopussa kasvaa itsekin ihmisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti