Alkuteos: Deaf child crossing (2002)
Ilmestymisaika: 2002 (ko.painos)
Sivumäärä: 200
Kustantaja: Simon & Schuster
ISBN: 0-689-82208-1
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2019: 48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä (46/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 36 ja 48
*Megan is excited when Cindy moves into her neighborhood - maybe she’ll finally have a best friend. Sure enough, the two girls quickly become inseparable. Cindy even starts to learn sign language so they can communicate more easily.
But when they go away to summer camp together, problems arise. Cindy feels left out because Mega is spending all of her time with Lizzie, another deaf girl; Megan resents that Cindy is always trying to help her, even when she doesn’t need help. Before they can mend their differences, both girls have to learn what it means to be a friend.
Academy Award-winning actress Marlee Martin has written a compelling and often humorous story of friendship, loosely based on events from her own childhood growing up in Chicago. Deaf Child Crossing will strike a chord with anyone who has ever had, or wanted, a best friend.*
Kertomus erilaisista ystävistä ja erilaisuuden mukanaan tuomista haasteista. Ei ole helppoa ymmärtää toista ja toisen tarpeita jos ei ole omia kokemuksia. Ja aivan yhtä vaikeaa voi olla ymmärtää, että erilaisuus voi myös olla taakka vaikkei se siltä näyttäisikään tai sitä todella olisi. Joskus myös ylpeys aiheuttaa ongelmia.
Cindy on hyvää tarkoittava, mutta jotenkin reppana tyttö josta kuoriutuu vähitellen rohkeampi. Megan taas on taistelija, jolla on ylpeytensä ja jääräpäisyytensä. Hän on osittain jopa julman ilkeä vaikkakaan toivottavasti ei sitä tarkoita. Ei ole helppoa olla aina se erilainen…
Kuuron ja kuulevan ystävyydestä ja sen haasteista kertova lastenkirja joka on hyvin nopealukuinen. Kirja ei ollut oikein minun makuuni, sillä Meganin hahmo ärsytti minua todella paljon. Onneksi kirja ei ollut kovin pitkä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti