torstai 30. toukokuuta 2019

Dean Koontz: Pimeyden enkeli

Alkuteos: From the Corner of His Eye (2000)
Kääntäjä: Kari Salminen
Ilmestymisaika: 2005 (ko.painos)
Sivumäärä: 799
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 951-20-6838-9
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 16, 17, 29, 35, 36, 40, 43 ja 48

*Monen ihmisen elämä muuttuu sillä hetkellä kun Bartholomew Lampion syntyy. Se on kauhun ja väkivallan päivä eri puolilla maata, mutta Bartyn ympärillä olevat ihmiset huomaavat vain hänen lumoavan kauniit silmänsä. Samaan aikaan satojen kilometrien päässä eräs mies havahtuu ajatukseen, että hänellä on maailmassa yksi ainoa vihollinen: Bartholomew Lampion, joka on tuhottava hinnalla millä hyvänsä.

Kolmetoistavuotiaana Barty on menettänyt molemmat silmänsä - mutta silti hän näkee. Ja hänen kohtalonsa on kietoutunut pelottavalla tavalla monen ihmisen elämään. Oudon kiehtova, henkeäsalpaavan jännittävä tarina ei jätä lukijaansa rauhaan.*



Kiehtova ja menevä tarina, jossa on monia henkilöitä mutta ei paljoakaan vaikeuksia pysyä tapahtumissa mukana.

Agnes ja Barty. Heistä tarina lähtee liikkeelle, mutta pian mukaan kuroutuu vähitellen monia muita. Agnesin kaksosveljet, ystäviä, tuttavia, erikoinen poliisi, lääkäri, taideopiskelija ja tietenkin Junior… Maailma pyörii omaa vauhtiaan ja sattumien ja ihmisten tekemien valintojen takia jotkin asiat tapahtuvat tai jäävät tapahtumatta ja jotkut ihmiset kohtaavat tai eivät koskaan tapaa

Kirjassa seurataan monien erilaisten ihmisten elämiä. Ja heidän valintojaan. Osa näistä ihmisistä on hyviä ja he saavat lukijan sympatiat helposti puolelleen. Ja sitten on tietysti Junior, joka ei ole hyvä (paitsi omasta mielestään). Hänen elämäänsä ja ajatusmaailmaansa on mielenkiintoista seurata, sillä se on omaa luokkaansa.

Pimeyden enkeli antaa lukijalleen ajateltavaa. Se esittää useiden erilaisten maailmojen olemassaolon. Mahdollisuuksien maailman. Se nostaa esille sekä ihmisen pahuuden että hyvyyden ja sen, miten ne yleensä päätyvät törmäyskurssille keskenään.

Mikä parasta, kirja on kirjoitettu hyvin. Se nappaa mukaansa ja pitää otteessaan. Minulla itselläni ainakin oli hankaluuksia laskea kirjaa käsistäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti