perjantai 1. marraskuuta 2019

Kurt Lustgarten & Kirsten ‘Kiwi’ Smith: Smooth criminals. [1], Stealing time

Alkuteos: Smooth criminals. [1], Stealing time (2019)
Kuvittaja: Leisha Riddel
Teksti: Kurt Lustgarten & Kirsten ‘Kiwi’ Smith
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 112
Kustantaja: BOOM! Box
ISBN: 978-1-68415-385-5
Muoto: Nid. 
Sarjamerkintä: Smooth criminals #1
Peukku: ^^b
Huom: sarjakuvat julkaistu alun perin Smooth criminals -sarjakuvalehden numeroissa #1-4
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 32, 35 ja 49


*When Brenda, geeky hacker extraordinaire, accidentally awakened Mia, an international jewel thief frozen in the 1060s, she wasn’t sure what to expect… but it surely wasn’t a new partner in crime! With their powers combined, they decide to pull off the heist of the century and with fifty years of catching up to do, Mia already has a target in mind.


Writers Kirsten ‘Kiwi’ Smith (Legally Blonde) and Kurt Lustgarten (Misfit City) and illustrator Leisha Riddel swing into action and steal the show with this daring and hilarious caper of time-melding suspense.*




Tässä on vauhdikas ja raikas sarjakuva, joka yhdistää nykyaikaa ja klassisia veijari-varas-tarinoita. Pääosissa ovat kaksi hyvin erilaista naista: klassinen kaunotar Mia, joka on myös mestarivaras, ja aikamoinen hakkeri-tytön stereotypia, Brenda. Näillä naisilla on eriäviä mielipiteitä, mutta he ovat kumpikin vahvoja ja omalla tavallaan upeita. Heissä on voimaa ja taitoa, jotka he lopulta oppivat yhdistämään.


Sarjakuvan juoni on mielenkiintoinen. Brendan onnistuu vahingossa herättää jäädytetty Mia ja yhdessä kaksikko alkaa toteuttamaan vuosisadan konnuutta. Samalla tietysti pohditaan sitä, mitä Mialle oikein kävikään. Tämä asia kiinnostaa myös agentteja ja Mian vanhoja vihollisia.


Sarjakuvan kuvitus on miellyttävää katseltavaa. Yksityiskohdat ja väritys ovat hienoja. Tyyli on persoonallinen. Itse ainakin tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti