perjantai 8. marraskuuta 2019

Samuel Bjørk: Minä matkustan yksin

Alkuteos: Det henger en engel alene i skogen (2013)
Kääntäjä: Päivi Kivelä
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 397
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511297321
Muoto: e-kirja(EPUB)
Sarjamerkintä: Munch & Krüger #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 15, 17, 18, 36 ja 40
Hyllynlämmittäjä: 42


*Metsästä löytyy kuolleena kuusivuotias tyttö puettuna nukenvaatteisiin, kaulassaan lappu: “Minä matkustan yksin.”


Hyytävää tapausta alkaa tutkia elämää nähnyt vanhan liiton poliisi Holger Much. Hän saa työparikseen nuoren Mia Krügerin, joka on huippulahjakas, mutta jota riivaa menneisyyden henkilökohtainen tragedia.


Pian löytyy toinenkin kuollut tyttö. Tutkimus muuttuu karmivaksi, kun Munch saa murhaajalta viestin: viides uhri tulisi olemaan hänen oma lapsenlapsensa.


Samuel Bjørk on kirjailijanimi, jonka takaa löytyy norjalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko Frode Sander Øien. Minä matkustan yksin on hänen ensimmäinen, huimaa menestystä maailmalla niittänyt trillerinsä, joka aloittaa uuden jännityssarjan.*


Tässä taitaa olla sellainen sarja, jota pitää alkaa seurata. Jatkoa on tullut suomeksi kahden kirjan verran. Itse tykkäsin ja suosittelenkin dekkaristeille.


Kirjassa on hyvät henkilöhahmot. Heillä on menneisyyttä ja omat ongelmansa, jotka vaikuttavat heidän elämäänsä ja työhönsä. Löytyy avioeroa, alkoholismia ja muitakin menneisyyden varjoja. Mia ja Holger ovat oikeasti kiinnostavia hahmoja ja heistä haluaisi oppia lisää. Tässä on hienoa henkilökemiaa!

Minä matkustan yksin on juoneltaan jännittävä. Se lupailee ja houkuttelee, hämää ja yhdistelee. Joissain paikoissa tuntuu siltä, että juonet lähtevät vähän turhankin monelle polulle. Mitä niistä oikein pitäisi seurata? Onneksi langat pysyvät käsissä ja lukija viihtyy koko ajan. Teksti on vauhdikasta ja kiinnostavaa. Tarinaan uppoutuu ja tapahtumissa jännittää mukana. Jatkoon! Etenkin kun kirja jää jatkoa ajatellen melkoisen jännään paikkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti