torstai 3. syyskuuta 2020

Greg Pak: Together in strength

Alkuteos: Ronin Island. Volume one, Together in strength (2019)
Kuvittaja: Giannis Milonogiannis
Teksti: Greg Pak
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 112
Kustantaja: BOOM! Studios
ISBN: 978168415493
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Ronin Island #1
Peukku: ^^b

*Hana and Kenichi are too young to remember the Great Wind, a catastrophic event that devastated 19th century China, Korea and Japan. They were raised in the aftermath on Ronin Island, where survivors found refuge in a place where differences were forgotten and a unified society was formed. But when the Shogunate comes back to power demanding a return to the ways of the past, Hana and Kenichi must prepare to defend their home and all that it represents from the warlord’s forces - and confront an even more deadly threat clawing out of the devastation of the Great Wind…

Written by bestselling author Greg Pak (Mech Cadet Yu, Planet Hulk) and beautifully illustrated by Giannis Milonogiannis (Old City Blues, Prophet), Ronin Island explores an idealistic coming-of-age story set against the backdrop of a morally gray time of war where the reasons for fighting are questioned at every turn. Collects issues #1-4.*



The Great Wind on ilmeisesti jonkinlainen myrkyllinen kaasu, joka autioitti maan. Siitä ei paljoa puhuta, mutta se käynnisti nämä tapahtumat joita sarjakuvassa seurataan. Ronin Island on saari, jossa elää joukko tuosta tuhosta selviytyneitä. He ovat luoneet tasapainoisen yhteisön, jossa periaatteessa kuka vain voi nousta merkittävään asemaan. Kyse on kunkin omista ansioista. Tämän todistavat Hana ja Kenichi, joista ensimmäinen on korealaissyntyinen orpotyttö ja toinen vanhan samuraisuvun viimeinen vesa.

Äkkiä saarelaisten elämä muuttuu. He saavat yllättäviä vieraita, jotka tuovat tullessaan mullistavia uutisia ja vaarallisia vihollisia. Äkkiä säätyeroilla onkin taas merkitystä… Sarjan aloitusosa on hyvin kasattu kokonaisuus, joka esittelee maailmaa ja henkilöitä hyvin. Se myös nostaa esiin monia ongelmia, jotka varmasti tulevat esiin seuraavissa osissa.

Ronin Islandin kuvitus on kaunista katsottavaa. Se on tarkka ja värikäs, toisinaan raaka. Juoni vaikuttaa mielenkiintoiselta ja henkilöhahmoissa on potkua. Ei muuta kuin jatkoa odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti