lauantai 12. syyskuuta 2020

Outi Pakkanen: Helle

Alkuteos: Helle (2015)
Lukija: Erja Manto
Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)
Kesto: 8h 40min
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511318286
Muoto: e-äänikirja (BookBeat)
Sarjamerkintä: Anna Laine #15
Peukku: q^^
Lukulistalta: 92

*Viidestoista tiheätunnelmainen Anna Laine -dekkari! Läkähdyttävän kuumassa pääkaupungin kesässä myös Anna Laineen tunteet kärähtävät.

Vesivahinko suistaa Anna Laineen elämän raiteiltaan. Tyylitietoisuudestaan tarkka Anna joutuu ullakkoasunnostaan evakkoon tuttavan vanhan tädin kissanhajuiseen kaksioon ja purkaa kärsimystään kokkaamiseen. Myös mäyräkoiraherra Justus on olosuhteitten pakosta kaukana mukavuusalueeltaan.

Töölöläiskerrostalon tunnelmassa on sitä paitsi jotain outoa. Se paljastuu viimeistään pihajuhlissa, jotka päättyvät vuosisadan ukkosmyrskyyn.

Kaiken kukkuraksi Anna kohtaa miehen, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Soivatko jossain varoituskellot?*



Sarjan viidestoista osa ja dekkari. Itse en tätä kirjaa oikein dekkariksi sanoisi. Pikemminkin se on helsinkiläisen kaupunkielämän kuvausta, jossa laitetaan hyvin paljon ruokaa. Reseptit ovatkin merkittävä osa koko kirjaa ja löytyvät onneksi kirjan lopusta. Se tiedoksi kotikokeille.

Se “dekkari” osuus on todella pienessä osassa koko kirjaa. Enemmän kuvaillaan ihmissuhteita ja naapurustoa, josta onneksi löytyy monenmoista tallaajaa. Loppu suorastaan rysähti kasvoille. Niin äkkiä koko touhu lopulta sattui ja tapahtui. Sitä ennen oli todella, todella paljon kaikkea sellaista joka minusta tuntui melkoisen turhalta. Ehkä jos olisin lukenut sarjan aikaisempia kirjoja? Tai jos en olisi koko ajan häiriintynyt erään kirjan henkilön nimestä. Se kun on miltei täsmälleen omani…

Rauhaisa ja verkkainen kirja. Hyvä tunnelmointiin ja ruuanlaittoon. Lukijana Manto on kuunneltava ja selväsanainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti