maanantai 28. syyskuuta 2020

Tim Daniel & Michael Moreci: The Plot. Part 1, 1974

Alkuteos: The Plot. Part 1, 1974 (2020)
Kuvittaja: Joshua Hixson
Teksti: Tim Daniel & Michael Moreci
Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)
Sivumäärä: 136
Kustantaja: Vault Comics
ISBN: 9781939424519
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: The Plot #1
Peukku: ^^b
Huom: sarjakuvat julkaistu alun perin The Plot -sarjakuvalehden numeroissa #1-4

*In order to receive… first you must give.

When Chase Blaine’s estranged brother and sister-in-law are murdered, he becomes guardian to MacKenzie and Zach, the niece and nephew he hardly knows. Seeking stability for the children, Chase moves his newly formed family to his ancestral home in Cape Augusta - which over - looks a deep, black bogland teeming with family secrets.*



Tässä on hyytävä sarjan avaus. Juonessa lennellään selväpäisyyden ja hulluuden rajoilla. Osa on varsin tavallista arkea ja menneisyyden epäilyjä, mutta osa taas jotain hyvin hyytävää ja sellaista, mikä saa heti muut pitämään sinua hulluna. Vai miltä kuulostavat hahmot, joita toiset eivät näe tai vesi täysin kuivassa kellarissa? Entäpä suvun musertava paine, joka tuo tullessaan paitsi vastuuta, niin myös jotain muuta ja hyvin synkkää?

Sarjakuvassa vihjaillaan paljon Blainen suvun menneisyyteen, mutta se paljastuu vähitellen. Lukijaa kiusataan ja koukutetaan. Enemmän esitellään vielä tärkeitä henkilöhahmoja, vaikka samalla myös säikytellään yllättävillä sattumuksilla. Ja pelotellaan talossa tapahtuvilla oudoilla asioilla. Tarina alkaa oikeastaan vasta hitusen kietoutumaan auki ja sitten sarjakuva loppuukin. ARGH!

Kuvitus on minusta upeaa jälkeä. Se on persoonallinen ja elävä. Paikoitellen jopa kaamea. Väritys on myös oikein onnistunut. Se lisää hyvin tunnelmaa ja jännitystä.

Kokonaisuus on jännittävä ja kiinnostava. Ehdottomasti jatkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti