keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Carmen Mola: Purppuraverkko

 

Alkuteos: La red púrpura (2019)

Kääntäjä: Einari Aaltonen

Lukija: Karoliina Niskanen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 11h 30min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511388678

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Elena Blanco #2

Peukku: q^^

*Satoja tuhansia myynyt Espanjan Varistyttö.

Kesän viimeisinä päivinä rikostutkija Elena Blanco ryhmineen tekee rynnäkön Madridin laitamilla sijaitsevaan taloon. He syöksyvät suoraan perheen teinipojan huoneeseen, jossa tietokoneen näytöllä kaksi huppupäistä miestä kiduttaa nuorta tyttöä suorassa lähetyksessä. Poliisit joutuvat todistamaan ruudun välityksellä tytön kuolemaa. Kuinka monta muuta tyttöä on kuollut Purppuraverkon lähetyksissä? Ja onko Elena Blancon lapsena kadonnut poika osa verkkoa?*



Tiivistunnelmainen ja televisiodraamamainen jännäri, jossa on paljon vauhdikkaita käänteitä ja mielenkiintoisia hahmoja.

Pidän kovasti siitä, miten tämä kirja esittelee erilaista poliisimallia. Olemme tottuneet suomalaiseen, amerikkalaiseen ja englantilaiseen poliisiin ja heidän toimintatapoihinsa. Tässä saa uutta näkökulmaa espanjalaisesta poliisista ja sen toimintatavoista. Siinä on joitain selviä eroja, mutta myös monia yhtäläisyyksiä.

Kirjan henkilöhahmot ovat raikkaita ja persoonallisia. Heitä on paljon ja heissä jokaisessa on joku “juju”. He ovat kiinnostavia kukin omalla tavallaan. Kirjan kerronta vaihtelee heidän välillään toimivasti ja jännittävästi. Hahmojen välillä on hyvää kemiaa.

Kirja jatkaa pienellä aikahyppäyksellä siitä, mihin edellisessä jäätiin. Uusi tapaus, mutta taustalla entistä vahvemmin Blancon pojan jäljitys ja Purppuraverkko-järjestön metsästys. Pystyykö lastaan etsivä Blanco toimimaan täysin puolueettomasti tässä tiivistyvässä jännittessä, jossa pelissä on viattomien henki?

Niskanen on mukiinmenevä lukija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti