perjantai 10. syyskuuta 2021

Greg Rucka: Lazarus. Volume one : Family

 

Alkuteos: Lazarus. Volume one : Family (2013)

Kuvittaja: Michael Lark, Stefano Gaudiano & Brian Level

Teksti: Greg Rucka

Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)

Sivumäärä: 96

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781607068099

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Lazarus #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Lazarus-sarjakuvalehden numeroissa #1-4

*THE WORLD now lies divided not amongst political or geographic boundaries but amongst financial ones.

Wealth is power, and that power rests now with only a handful of FAMILIES. The few who provide a service for their ruling Family are cared for.

All others are Waste.

In each Family, there is one person given the best they can offer, training and technology and assets, every scientific advantage. This person is named their Family’s sword and shield, their protector, their Lazarus.

In the Family Carlyle, the Lazarus is called Forever. This is the beginning of her story.*




Carlylen perhe tuntuu olevan täynnä salaisuuksia. Ja ohjia pitelee käsissään perheen isä, melkoinen patriarkka, jonka toimia eivät kaikki hänen lapsistaan oikein sulata… Osa tuntuu haluavan enemmän valtaa kuin mitä heillä on. Ja osa on valmis tekemään tavoitteensa eteen miltei mitä tahansa. Mutta entä Eve, Forever? Perheen Lazarus, sen suojelija. Millainen on hänen osansa?

Hyvää hahmojen välistä kemiaa. Kiintoisa maailma ja mielenkiintoinen päähenkilö. Ehkä itse kaipaisin maailmasta ja sen järjestyksestä enemmän tietoa. Kyllä nyt näilläkin tiedoilla pääsee makuun, mutta enemmän on aina enemmän.

Kuvitus on hyvää jälkeä. Se on realistinen ja paikoitellen hyvinkin väkivaltainen. En suosittele herkimmille. Hyvän toiminnan ja scifin ystäville sen sijaan kehotan kokeilua. Itse ainakin aion pistää seuraavaa osaa varaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti