lauantai 4. syyskuuta 2021

Risto Isomäki: Jumalan pikkusormi

 

Alkuteos: Jumalan pikkusormi (2009)

Lukija: Aarne Linden

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 12h 23min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520424787

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Lauri Nurmi #2

Peukku: q^^

*Sähäkkää toimintaa yhdistyneenä hurjiin visioihin aurinkoenergian mahdollisuuksista.

Valtava aurinkotuulivoimala nousee kohti taivaita Egyptin Saharassa. Kun voimalan massiivinen koko alkaa paljastua, öljyllä rikastunut arabimaailma ja ydinvoimaan uskovat suuryhtiöt valpastuvat. Onko aurinkoenergiaan panostava taho viemässä markkinat ja mahdollisuudet käskyttää maailmaa?

Kilpailijat eivät aikaile, kun Yhdysvaltain ydinterrorismin vastaisessa yksikössä ansioitunut suomalaissyntyinen Lauri Nurmi ja Katharine Henshaw saapuvat Egyptiin voimalahankkeen rahoittajan avuksi. Kaksikko on pian vastakkain kasvottoman vihollisen, oudon kulttuurin ja luonnon kanssa.

Risto Isomäki on Suomen johtava ympäristöuhkien asiantuntija, joka ekotrillerien lisäksi on julkaissut muun muassa tietokirjat 34 tapaa estää ilmaston ylikuumeneminen (Tammi, 2009) ja Ydinvoima Fukushiman jälkeen (Into, 2011).*




Tällä kirjalla ei ole aikaisemman kanssa oikeastaan mitään tekemistä. Paitsi päähenkilöt. Ja se, että Lauri potee syyllisyyttä aikaisemmista teoistaan. 

Nyt kaksikko päätyy keskelle aavikkoa ja kumpainenkin joutuu kohtaamaan varsin vaarallisia vihollisia. Ja omia pelkojaan… Tätä suurta hanketta halutaan sabotoida oikein urakalla. Paikalliset halutaan usuttaa sitä vastaan. Kaikki tietenkin kovan valuutan nimissä.

Isomäki on hienosti punonut toiminnan täyteisen trillerin, josta ei vauhtia ja yllätyksiä puutu. Mukaan on naputettu todella paljon tietoa sekä paikallisesta kulttuurista että aurinkovoimasta. Välillä faktat suorastaan kylmäävät. Kirjan heikkoutena ovat jälleen kerran sen henkilöhahmot ja heidän välisensä ihmissuhteet. Ne tuntuvat aina jäävän vähän yksiulotteisiksi ja pinnallisiksi vaikka kussakin tyypissä on yleensä ainakin jotain mielenkiintoa herättävää.

Toimintaa ja tietoa napakassa paketissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti