lauantai 25. syyskuuta 2021

Laura Merz & Aino Järvinen: Otusten joukossa

 

Alkuteos: Otusten joukossa (2019)

Kuvittaja: Laura Merz

Teksti: Aino Järvinen & Laura Merz

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 31

Kustantaja: Etana Editions

ISBN: 978-952-7105-77-1

Muoto: Sid.

Peukku: ^^b

*Miten mielenkiintoisia otuksia maailmassa onkaan! Olet varmaan joskus pysähtynyt ihailemaan hämähäkkiä kutomassa verkkoaan. Mutta tiesitkö, että meren syvyyksissä valaat laulavat ja kaskelotit ottavat torkut uidessaan? Jokainen otus kotipihan pörisijästä valtamerten jättiläiseen on tärkeä osa maapallon luontoa.

Laura Merzin hauskat, ilmeikkäät kuvat tuovat esiin jokaisen otuksen ainutlaatuisuuden. Otusten kirjavaan joukkoon kuulumme me ihmisetkin. Meidän ainutlaatuinen ominaisuutemme on, että voimme oppia tuntemaan kaikki muut lajit. Siksi meillä on tärkeä tehtävä: suojella maapallon rikasta luontoa ja ymmärtää, mitä itse olemme: otuksia otusten joukossa.*




Tämä on vuoden 2021 ekaluokkalaiskirjaversio. Ja kirjana aivan ihastuttava. Kuvitus on persoonallinen ja herättää varmasti keskustelua lasten kanssa. Lisäksi se sopii oivasti aina kunkin sivun tekstiin.

Kirjan tekstit ovat myös ihastuttavia. Ne ovat tarinamaisia, mutta niissä opetetaan ja kerrotaan samalla hyvin paljon luonnosta ja sen ihmeistä. Kirjassa on tekstiä aika paljon ja välillä kieli leikkii korulauseilla tai harvinaisemmilla sanoilla. Ääneen luettuna kirja toimii hyvin, sillä uusista tai vieraista sanoista voi keskustella. Lisäksi kirjan aiheet herättävät varmasti myös paljon keskustelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti