sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Françoise Ruscak & Gihef: Sirens of the Norse sea. Book 1, The waters of Skagerrak

 

Alkuteos: Sirènes & Vikings. Tome 1, Le fléau des abysses (2020)

Kuvittaja: Phil Briones & Marco Dominici

Teksti: Françoise Ruscak & Gihef

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 112

Kustantaja: Humanoids

ISBN: 9781643375892

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Sirens of the Norse Sea #1

Peukku: ^^b

Huom: alkuperäistarinan kirjoittanut Isabelle Bauthian

*Fierce vikings and mystical sirens face each other in a never-ending battle to claim the most significant natural resource their world has to offer: the sea itself.

For generations, viking clans have faced siren tribes in battles waged on land and sea - battles that pit brute strength against sorcery and cunning versus charm. Their war, sparked by the great leviathan Jörmungand, has torn apart the very world they fight over while filling graveyards that span farther than the eye can see. If there is any hope of bringing even the whisper of peace, a unique young woman with a warrior’s spirit who finds herself torn between two worlds.*




Sarjakuva on todella kauniisti kuvitettu. Se on elävä ja värikäs. Maisemat ovat hienoja ja yksityiskohtiin on paneuduttu. Pienen miinuksen saavat seireenit. Heitä ei nimittäin ole aina kovin helppoa erottaa toisistaan. Ainakaan aluksi. Sarjakuvan lopussa on kuitenkin hieno kooste tärkeimmistä seireeneistä nimineen ja lyhyet esittelyt heistä.

Albumiin on koottu kaksi tarinaa. Toinen on kertomus siitä, kuinka kaksi olentoa koettaa yhdistää ihmiset ja seireenit. Tai ainakin saada aikaan jonkinlaisen rauhan. Vastassa ovat kuitenkin epäluulot ja kateus… Toinen tarina on kyllästetty katkeruudella ja vihalla. Se on tarina kostosta ja siitä, miten joskus pakenemalla tosiasioita voikin vain pahentaa tilannetta.

Hieno kokonaisuus. Jään odottelemaan mahdollista jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti