tiistai 21. syyskuuta 2021

Minna Levola: Tylsä elämäni

 

Alkuteos: Tylsä elämäni (2020)

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 75

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511380832

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Kaikilla luokan tytöillä on korvissa reiät. Paitsi Lindalla. Se on Lindan kaltaiselle 11-vuotiaalle ujon puoleiselle tytölle todellinen ongelma. Hiukan Lindaa myös harmittaa, että heillä ei kotona ole muuta lemmikkiä kuin akvaariokalat, mutta saahan hän kuitenkin ulkoiluttaa bestiksensä Emmiksen kanssa heidän hoitokoiraansa Nessua. Emmis se keksii ratkaisun Lindan korsvisongelmaankin.

Minna Levolan esikoisteos on vauhdikas tarina Lindasta, hänen perheestään ja luokkakavereistaan sekä monenmoisista arjen sattumuksista - kadonneesta ympänkirjasta, cheerleadingista, verisistä porkkanoista, eräästä liikkatunnista ja uudesta taistelukalasta. Muun muassa.*





Tylsä elämäni on vauhdikkaasti etenevä varhaisnuorten kirja. Koska päähenkilö Linda on 11-vuotias, voi kirja iskeä hyvinkin saman ikäisiin tai vuoden pari nuorempiin tai vanhempiin. Samoja ongelmiahan tuon ikäiset kohtaavat sekä kotona että koulussa.

Linda on persoonallinen tyttö, jolla on omia hyviä mielipiteitä. Hänen perheensä on myös aika samaistuttava tapaus. Kukapa ei kinastelisi siskon tai vanhempien kanssa? Tai haluaisi kapinoida? Ainakin joskus.

Kirja on jaettu sopivan mittaisiin lukuihin. Jotka on otsikoitu kivan persoonallisesti. Pienen miinuksen annan siitä, että minusta kirja jää kesken. Kaikki “tärkeät” jutut kyllä saadaan ainakin jonkinlaiseen päätökseen, mutta selkeä loppu jää uupumaan. Sitä viimeistä lukua kaipaa. Nyt jää odottamaan lisää. Mikä kyllä on ihan positiivinen asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti