perjantai 2. elokuuta 2019

Eino Leinon Helkavirsiä

Alkuteos: Eino Leinon Helkavirsiä (2015)
Kuvittaja: Petri Hiltunen, Kristian Huitula, Katariina Katla, Katja Louhio, Tuomas Myllylä, Eetu Pellonpää, Lauri Pitkänen, Sari Sariola, Antti Tiainen ja Vesa Vitikainen
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 96
Kustantaja: Arktinen Banaani
ISBN: 978-952-270-233-3
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Huom: perustuu Eino Leinon teokseen Helkavirsiä
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 15, 16, 18, 27, 29, 34, 36 ja 47


*Suomen kansallisrunoilijaksikin kutsuttu Eino Leino (1878-1926) kirjoitti runoteoksen Helkavirsiä vuonna 1903 ja sen jatko-osan Helkavirsiä 2 vuonna 1916. Leinon runot eivät kuitenkaan ole virsiä, vaan kirjailijan itsensä keksimiä myyttejä ja balladeja. Nämä kuumeiset säkeet kumpuavat suomalaisesta sielunmaisemasta ja ammentavat vahvasti kalevalaisista myyteistämme.


Petri Hiltunen on koonnut joukon historiaa ja kansantaruja arvostavia sarjakuvantekijöitä, jotka ovat valinneet Helkavirsistä itselleen mieluisimmat ja muokanneet niistä sarjakuvatarinoita.




Kokoelma pitää sisällään joukon tunnetuimpia Helkavirsiä. Nämä kuvitetut versiot ovat syntyneet taitavien sarjakuvantekijöiden kynästä ja ovat monesti tyyliltään kovin erilaisia. Se luo albumiin mukavan vaihtelun. Osa tulkinnoista on “perinteisiä”, vanhaan aikaan sopivia ja osa taas melkoisen moderneja. Lukija pääsee yllättymään ja ihastumaan. Joissain virsissä kuvitukset ovat sellaista luokkaa, etteivät ne sovi herkimmille tai kovin nuorille lukijoille.


Kaunis ja kiinnostava toteutus. Hyvä tapa tutustua Leinon runoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti