maanantai 19. elokuuta 2019

Jean-Yves Ferri & Didier Conrad: Asterix ja piktit

Alkuteos: Astérix chez les pictes (2013)
Kääntäjä: Outi Walli
Kuvittaja: Didier Conrad
Teksti: Jean-Yves Ferri
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 48
Kustantaja: Egmont
ISBN: 978-952-233-659-0
Muoto: Nid
Sarjamerkintä: Asterix #35
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 18, 30, 35 ja 47









Asterix-sarja siirtyy tällä seikkailulla uusien piirtäjien ja käsikirjoittajien maailmaan. Pienellä jännityksellä tartuinkin tähän itselleni täysin uuteen seikkailuun.


Piirrosjälki ja -tyyli ovat melkolailla samanlaisia kuin aikaisemmissakin seikkailuissa. Toki pientä eroa on havaittavissa, mikä on vain luonnollista. En kuitenkaan usko tämän haittaavan sarjan faneja kovinkaan paljoa. Kuvitusta on edelleen miellyttävä katsella ja tutut asiat ovat säilyneet paikoillaan.


Seikkailu palaa perinteisempään Asterixiin. Sankareita kaivataan auttamaan pahiksia vastaan käydyssä taistelussa. Ja tämähän passaa. Tällä kertaa matkataan ylämaille Skotlantiin auttamaan piktejä, joiden lukuisat heimot kaipaavat yhdistäjää ja apua roomalaisia valloittajia vastaan. Mukana on myös pieni rakkaustarina.


Vaikka seikkailun perusrakenne on perinteistä Asterixia, on siinä myös uutta. Kylän naiset saavat enemmän ruutuaikaa ja huumorissa on vanhojen juttujen lisäksi myös uusia pilkahduksia. Näitä en itse laittanut ollenkaan pahakseni. Hienoa, että myös Asterix uudistuu unohtamatta kuitenkaan täysin juuriaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti