maanantai 5. elokuuta 2019

Jason Lutes: Berliini. Ensimmäinen kirja : Kivikaupunki

Alkuteos: Berlin - steinerne stadt (2003)
Kääntäjä: Hannu Tervaharju
Ilmestymisaika: 2006 (ko.painos)
Sivumäärä: 213
Kustantaja: Like
ISBN: 952-471-729-8
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Berlin #1
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 11, 29 ja 44


*Toimittaja Kurt Severing ja taideopiskelija Marthe Müller tutkivat tuntojaan kommunismin ja fasismin repimässä Berliinissä vuonna 1928. Historialliset tapahtumat pyörittävät sekä heitä että kommunisteja, fasisteja, runoilijoita ja rakastavaisia dekadentin kaupungin kaduilla ja kahviloissa. Kun jännitteet alkavat purkautua, kaikki jäävät puristuksiin tukahduttavien voimien keskelle.


Berliini - kivikaupunki on ensimmäinen osa Jason Lutesin (s.1967) vangitsevasta trilogiasta, joka sijoittuu Saksan Weimarin tasavallan kohtalon vuosiin. Aloitusjakso dokumentoi kahdeksan kuukauden ajan kaupungin asukkaiden toiveita ja ponnisteluja kasvavan varjon langetessa heidän tulevaisuutensa ylle.*





Realistisesti toteutettu mustavalkoinen sarjakuva, jossa erilaiset ihmiset elävät Berliinin sykkeessä. Sarjakuvan hahmot ovat jännittäviä, kiinnostavia ja eläviä. Heillä on unelmat ja omat vaikeutensa. Elämä kaupungissa vaikuttaa heihin kaikkiin ja toisinaan heidän tiensä risteävät keskenään. Heidät on hienosti punottu osaksi historiaa ja sen tapahtumia.


Vaikuttava, muistettava, mutta toisinaan raskasta luettavaa. Sitä se politiikka teettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti