sunnuntai 18. elokuuta 2019

Jari Peltonen: Kylmälän murhat, 2. Kyläkauppias katoaa

Alkuteos: Kylmälän murhat, 2. Kyläkauppias katoaa (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 125
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-32494-2
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Kylmälän murhat #2
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 18 ja 35


*Kylmälän pätevä rikoskomisario Väinö Vaitinen kumppaneineen joutuu uuden visaisen pulman eteen. Kyläkauppias Jontte on kadonnut ja liikkeeseen on murtauduttu. Tosin mitään ei ole varastettu, päinvastoin: kaupan kylmiöön on tuotu kuollut nainen. Onko leppoisasta kauppiaasta tullut murhamies? Vai onko talvimyrskyn koettelemassa kylässä irrallaan tappaja, joka on myös Jonten katoamisen takana?*




Sarjan toinen osa tuo takaisin tutut poliisit, ihanan idyllisen pienen kylän ja erikoiset rikokset. Tällä kertaa vain seikkaillaan keskellä kylmintä ja lumisinta talvea. Perussuomalainen meininki siis kyseessä. Ainakin pienen kylän yhteinen henki ja ilmapiiri välittyy sarjakuvan henkilöistä ja tapahtumista. Vaikka itse rikos tuleekin hieman yllättävältä taholta… Pieniä kettuiluja on myös havaittavissa eräitä tunnettuja tosielämän henkilöitä kohtaan. Tai niin ainakin minä asian tulkitsin.


Rikoksen luonne ja motiivit ovat melko mielikuvitukselliset. Ei sellaista ihan joka päivä tapahdu. Taustalla taas tapahtuu pienen kylän omaa teerenpeliä. Hahmot ovat sympaattisia ja sarjakuvan kuvitus miellyttävän rento. Lisää Kylmälää kiitos!

2 kommenttia:

  1. Heh! Nyt vasta huomasin nämä blogikirjoituksesi. Tulkitsit varmaankin oikein pienet vittaukset todellisiin hahmoihin. Rento tunnelma, jota kuvaat, on myös ollut tarkoituseni saavuttaa. Kylmälän murhat 3 - Virolaisia kanttarelleja, oli jo melko pitkällä tekovaiheessa. Mutta Otava, ainakin tällä haavaa, päätti, etteivät jatkoa kustanna. Katsotaan jatkossa, mitä tapahtuu. Kiitos jutuistasi. Jari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei! On sanottava, että Otava on tehnyt huonon päätöksen. Minua ainakin lukijana jää todella harmittamaan ettei jatkoa ole (ainakaan heti) tulossa :( Toivotaan, että muuttavat mielensä!

      Poista