sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Antoine Revoy: Animus

Alkuteos: Animus (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 221
Kustantaja: First Second
ISBN: 978-1-62672-183-8
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 15, 16, 29 ja 35


*The residents of a quiet Japanese neighborhood have slowly come to realize that inauspicious, paranormal forces are at play in the most unlikely of places: the local playground. Two friends, a young boy and girl, resolve to exorcise the evil that inhabit it, including a snaggle-toothed monster. In Animus, a beautiful but spooky young adult graphic novel of everyday hauntings, Antoine Revoy delivers an eerie tale inspired by the Japanese and French comics of his childhood.*



Animuksen tarina on kutkuttava. Sarjamurhaajien maassa poliisi tutkii vuosikausia sitten tapahtunutta katoamista, jonka oletetaan liittyvän kuuluisaan vankilassa olevaan sarjamurhaajaan. Poliisi vain on neuvoton ja murhaaja itse väittää olevansa syytön juuri tähän katoamiseen. Samaan aikaan kaksi koululaista törmää kummitukseen leikkikentällä. Kummitus ja leikki kenttä omaavat erikoisia voimia, joita lapset pääsevät kokeilemaan. Kaikki kokeilijat eivät kuitenkaan ole yhtä onnekkaita, vaan ikäviäkin asioita tapahtuu… Miten pitkälle lapset ovat valmiita menemään auttaakseen ystäväänsä? Ja kummitusta?


Loistava ja kiinnostava tarina, jossa on melkoisen yllättävä loppuratkaisu. Itse toivoisin jopa jatkoa tälle tarinalle!


Sarjakuvan tyyli on hyvin mangamainen. Japani-fanit varmastikin pitävät siitä. Siinä on kuitenkin sopivasti länsimaalaista sarjakuvaa (esimerkiksi kuvien ja puhekuplien lukusuunta), joten se ei ole liian vieras manga-kulttuuria tuntemattomallekaan. Kiinnostava sekoitus itää ja länttä.


Tutustumisen arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti