tiistai 1. lokakuuta 2019

Helena Waris: Vedenkehrääjä

Alkuteos: Vedenkehrääjä (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 157
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-33090-5
Muoto: e-kirja (EPUB)
Sarjamerkintä: Konetrilogia #2
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 16, 18, 22, 32 ja 36
Lukulistalta: 52


*Nerokkaasti punottu mysteeri maailmasta, jota kaikkitietävät Koneet hallitsevät. Paluu Linnunsitojan jännittävään tarinaan.


Saz on päätynyt majakkasaarelta, konevastarinnan tukikohdasta meren taakse Ammabariin. Etsiessään ystäväänsä hän joutuu matkalle läpi sekasortoisen mantereen, jonka vesivarannot ovat ehtymässä. Hiekkaan hautautuvien kaupunkien ja pakolaisvirtojen keskellä Sazin täytyy valita tulevaisuus, jonka puolesta taistella.


“Olen aina kuvitellut vapaan taivaan säilyttämisen arvoiseksi. Nyt täällä ollaan menossa samaan ansaan kuin muillakin mantereilla.”

Vedenkehrääjä on jatkoa kirjalle Linnunsitoja (2017).*





Vedenkehrääjä heittää lukijan keskelle tapahtumia kaukaisessa Ammabarissa. Linnunsitojan tapahtumista on kulunut jo useita kuukausia, joiden aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Näistä tapahtumista lukija jää toistaiseksi pimentoon, kuten myös Saz, jonka matkassa tällä kertaa kuljetaan. Tarinan kiertyessä vähitellen auki lukijalle selviää, miten Sazille ja Inesille kävi. Kuinka Saz päätyi Ammabariin ja millaista elämä tuolla vielä Koneista vapaalla mantereella oikein on. Entä keitä tai mitä ovat salaperäiset vedenkehrääjät?


Kiinnostavasti ja elävästi kuvattu maailma johon on helppo uppoutua. Ihmisten toiveet, pelot ja unelmat ovat lähestyttäviä ja heitä ymmärtää. Heille toivoo hyvää. Samalla jää jännityksellä odottamaan sitä, mitä tulevaisuus on tuomassa mukanaan… Hyvin rakennettua nuorten scifiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti