tiistai 29. lokakuuta 2019

Karolina Kouvola: Sodan kuningattaret

Alkuteos: Sodan kuningattaret : amatsoneista valkyrioihin (2019)
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 304
Kustantaja: SKS
ISBN: 978-951-858-048-8
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 11, 16, 18 ja 49 

*Mitä viikinkiaikaiset aseistettujen naisten haudat meille kertovat? Olivatko tarujen amatsonisoturit todellisia? Miksi Jeanne d’Arc teloitettiin?

Naispuoliset soturit ja sodan jumalattaret kuuluvat historian kiehtovimpiin arvoituksiin. Menneiden aikojen historioitsijoille ajatus naisista sodassa tuntui epäuskottavalta, mutta uusi tieto ja argeologiset löydöt valaisevat käsitystämme niin Japanin samurainaisista kuin Pohjolan kilpineidoista. Sodan kuningattaret johdattaa lukijan historian hämäriin unohtuneiden soturinaisten jäljille.

TM Karolina Kouvola on uskontotieteilijä ja tietokirjailija. Hänen aikaisempia teoksiaan ovat Soturit (SKS 2017) ja Helsingin henget - Opas aaveiden pääkaupunkiin (SKS 2018, yhdessä Vanessa Kairulahden kanssa).*



Tässä on näppärä tietopaketti naissotureista kiinnostuneille. Kirja käy kattavasti läpi tunnetut saissoturit/naissoturikansat ja esitteli myös muutaman hieman tuntemattomamman henkilön tai ryhmittymän. Joissain paikoin esittely tosin tuntui aavistuksen pintapuoliselta, mutta faktahan on, ettei naissotureista välttämättä löydy kovin paljon varmaa tietoa.

Kokonaisuutena mielenkiintoinen ja helppolukuinen. Ei kovinkaan tietokirjamainen, minkä huomaa osittain myös käytetyn kielen kepeytenä. Mukava lukukokemus ja uteliaille tutustumisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti