maanantai 21. lokakuuta 2019

Riikka Pulkkinen: Totta

Alkuteos: Totta (2010)
Lukija: Elsa Saisio
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Kesto: 9 CD-äänilevyä, 10h 40min
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-25635-9
Muoto: äänikirja, CD-äänilevy
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 5, 6, 11, 15, 18, 29 ja 35
Lukulistalta: 59

*Totta on kertomus kolmen sukupolven naisista, muistin pettävyydestä, valheen armollisuudesta ja ehdottomasta rakkaudesta. Riikka Pulkkinen kuvaa herkin vedoin niitä pieniä liikkeitä, joilla ihmisen mieli käsittelee kaikkein isoimpia asioita.*




Totta leikkii ihmisten elämillä kahdessa eri ajassa. Nykyisyydessä Anna koettaa selvittää menneisyyden asioita, joista hänen äitinsä Ellakaan ei ole tietoinen. Ella on unohtanut, eivätkä hänen vanhempansa ole häntä muistuttaneet. Menneisyydessä taas Elsa ja Mauri koettavat yhdessä kasvattaa Ellaa, tyttöä, jonka hoitamisessa auttamaan palkataan Eeva. Eeva, joka onnistuu lumoamaan kaikki. Vaan kuinka kävi menneisyydessä aikuisille ja miten aikuisten valinnat vaikuttivat tyttöön? Entä miten kaikki mennyt heijastuu nykyisyyteen?

Totta on rakkaustarina todellisuudesta. Se käsittelee vaikeita asioita, pettämistä, petetyksi tulemista, läheisen kuolemaa ja kasvua ihmisenä. Se on kauniisti kerrottu, joskin minua itseäni jäivät harmittamaan muutamat kertomatta jätetyt langanpätkät. Minä olisin kaivannut varmuuden tapahtumien kulkuun.

Lukijana Elsa Saisio menetteli. Hänen äänensä on pehmeä ja ihan mukava kuunnella. Moitin itse tosin sitä, että hänen lukemanaan useiden hahmojen “äänet” kuulostavat aivan liian samanlaisilta, joten heitä oli hyvin hankala erottaa toisistaan. Itse jopa aloin jossain vaiheessa todella inhoamaan Eevaa sen takia, miltä tämä kuulosti. Se annettakoon minulle anteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti