torstai 30. huhtikuuta 2020

Christopher Sebela & Joshua Hixson: Shanghai Red

Alkuteos: Shanghai Red (2019)
Kuvittaja: Joshua Hixson
Teksti: Christopher Sebela
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Image Comics
ISBN: 9781534310346
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Huom: Julkaistu alun perin Shanghai red -sarjakuvalehden numeroissa #1-5


*They took her life from her. She’s come back to return the favor.


Red is one of hundreds of unlucky souls shanghaied in the late 1800s. Drugged, kidnapped, and sold to a ship’s captain for hard labor, Red awakens on a vessel headed out to sea for years, unable to escape or even reveal who she truly is.


Now Red’s coming home in a boat covered in blood. In search of the family and life that were stolen out from beneath her and to track down the men responsible in a tale of revenge, family, and identity that stretches from the deck of a ship outside Shanghai to the bleak streets of Portland, Oregon and the secret tunnels stretched out underneath it.*




Shanghai Red on sarjakuva, joka yllätti minut heti alkumetreillä. Se on julman kaunis ja todentuntuinen. Siinä virtaa veri ja kosto on kuolettava. Sen tarina on koskettava ja sai minut välillä jopa kylmettymään. Kuinka toista ihmistä voidaan kohdella noin julmasti? Millaista onkaan ollut moinen epätietoinen elämä? Tarina vangitsee ja pitää otteessaan alusta loppuun.


Kuvitus on tumma ja upea. Kynän (tai ehkä tussin?) jälki on paljon puhuvaa ja varjot synkkiä. Viiva tuntuu elävän omaa elämäänsä. Upean kuvituksen kruunaavat värit. Sarjakuvassa on monia todella kauniisti väritettyjä ruutuja, joita tekee vain mieli jäädä katselemaan. Kuvia löytyy kauniista monivärisestä auringonlaskutaivaasta aina kaksivärisiin murhakuviin. Jokaiselle jotakin.


Suosittelen, mutta en ehkä herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti