maanantai 27. huhtikuuta 2020

Karin Slaughter: Cop Town

Alkuteos: Cop Town (2014)
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 485
Kustantaja: arrow books
ISBN: 9780099571377
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Hyllynlämmittäjä: 11
Lukulistalta: 45


*ATLANTA, 1974


As a brutal killing and a furious manhunt rock the city, Kate Murphy wonders if her day on the police force will also be her last.


Kate isn’t the only woman on the force who is finding things tough. Maggie Lawson followed her uncle and brother into the ranks to prove her worth in their cynical eyes.


When Maggie and Kate become partners, and are sidelined in the search for the city’s cop killer, they decide to pursue their own line of investigation. But are they prepared to risk everything as they venture into the city’s darkest heart?*



Tämä oneshotti osoittaa, että Slaughter osaa kirjoittaa vetävästi myös sarjojen ulkopuolella. Hän pelaa tietyllä tapaa omalla kotikentellään, sillä Atlanta on hänelle kaupunkina ja kirjojen näyttämönä varsin tuttu. Mutta nyt hän sukeltaa sisälle kaupungin maailmaan tavalla, jota hän ei vielä ole ennen tehnyt.


Antanta vuonna 1974. Se on poliisien kaupunki. Poliisien, joilla painavat taustalla sodat ja rotujen välinen erottelu. Lisäksi vielä sukupuolienvälinen erottelu, sillä naiset ovat vähitellen ottamassa omaa paikkaansa työelämässä. Heidän paikkansa ei ole enää automaattisesti kotona. Se ei vain sovi kaikille. Cop Town tuo lukijan eteen miesvaltaisessa ammatissa työskentelevien naisten arkea. Se näyttää, miten vaikeaa on sopeutua ja sukeltaa mukaan. Se on kiehtova leikkaus poliisien “hyväveli” -maailmaan.


Kirjan juoni on mielenkiintoinen. Poliiseja murhataan. Ja koska miehet toimivat omalla tavallaan, pitää naisten koettaa selvittää sotku ennen kuin lisää poliiseja kuolee. Se ei kuitenkaan ole helppoa, sillä maailma ei ole helppo. Lisäksi näitä naisia pitävät silmällä muutkin kuin virkaveljet…


Kate ja Maggie ovat mielenkiintoinen pari. Heillä on kummallakin persoonallisuutta, mutta myös suvun ja perheen mukanaan tuomat paineet. Heidän selviytymistään poliisien maailmassa on innostavaa seurata.


Hyvin kirjoitettu ja kiinnostava kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti