lauantai 4. huhtikuuta 2020

Sjón: Kyynel väristen - rikostarina

Alkuteos: Með titrandi tár - glæpasaga (2001)
Kääntäjä: Tuomas Kauko
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 559 (koko nide)
Kustantaja: Like
ISBN: 9789520116446
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Huom: Yhteisnide CoDex 1962 pitää sisällään teokset: Sinun silmäsi näkivät minut : rakkaustarina suom. Maarit Kalliokoski, Kyynel väristen suom. Tuomas Kauko ja Minä olen nukkuva ovi suom. Kirsi Luoma Victoria Cribbin englanninnoksesta. CoDex 1962 julkaistiin alunperin Islannissa 2016
Lukulistalta: 33


*Myytit ja kansantarut kietoutuvat toisiinsa uniikissa mestariteoksessa


Isä muovaa poikansa savesta ja pakenee tämän kanssa toista maailmansotaa.


Savipoika, Josef herää henkiin Islannissa vuonna 1962.


Vuosikymmenien kuluttua aikuinen Josef saa peräänsä saaliinhimoisen geenitutkijan.*




Siitä on jokunen tovi kun luin Sjónin Sinun silmäsi näkivät minut, mutta päätin silti hypätä suoraan tähän “seuraavaan” osaan tarinaa. Näin ei ehkä olisi kannattanut tehdä. Nyt mukaan pääseminen tuntui nimittäin hieman hankalalta.


Kirjan kieli on kaunista ja mystistä. Juuri sellaista, mitä olen tottunut Sjóniltä odottamaankin. Sen sijaan tarina oli jotain hyvin erilaista. Poika kertoo tarinaa ajalta ennen syntymäänsä. Läpi käydään isän matka Islantiin, postimerkkikokoelmia ja kansalaisuushakemuksia. Sekä murha ja varkaus. Tarinaan mahtuu niin savinen poika, kummituksia, vakoojia kuin ihmissusikin. Kyseessä on siis melkoinen soppa.


Erikoinen tarina. Luettava, mutta jokseenkin sekava. Ei mielestäni parasta Sjóniä, enkä välttämättä suosittele tätä 3 tarinaa sisältävää opusta siksi kirjaksi, jolla kannattaa lähteä tutustumaan hänen tuotantoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti