torstai 2. huhtikuuta 2020

Matt Mair Lowery: Lifeformed: Cleo makes contact

Alkuteos: Lifeformed: Cleo Makes Contact (2017)
Kuvittaja: Cassie Anderson
Teksti: Matt Mair Lowery
Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)
Sivumäärä: 188
Kustantaja: Dark Horse Books
ISBN: 978-1-50670-177-6
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Lifeformed #1
Peukku: ^^b


*Cleo is a typical eleven-year-old girl: She loves snacks. She desperately wants a cat. She’s not 100% sure she’s ready to grow up just yet.


But in the wake of an alien invasion - and her father’s death - Cleo must leave behind the life she knows to fight for the future of Earth. Aided by a shapeshifting, rebel alien posing as her father, she packs extra cheese curls for the road as they travel in search of both family and foe.


Lifeformed: Cleo Makes Contact follows the unlikely pair as they bond, fight back, and ponder what it means to be human. The power of choice, courage, and unity are examined in this debut work from creators Matt Mair Lowery and Cassie Anderson.*




Ei ole helppoa olla kasvava teinityttö tavallisissakaan olosuhteissa saatikka sitten muukalaisinvaasion aikaan. Cleo viettää tavallista elämää yhdessä hassuttelevan ja sympaattisen isänsä kanssa täysin tietämättömänä siitä, että ilkeät muukalaiset ovat päättäneet vallata Maan. Invaasion iskiessä monet kuolevat, myös Cleon isä. Cleo saa kuitenkin korvikkeen: kapinallinen avaruusolento nappaa hänen isänsä ulkomuodon ja myös ainakin osan tämän persoonallisuutta.


Sarjakuva kertoo selviytymisestä ääriolosuhteissa, kasvamisesta ja oman paikkansa löytämisestä muuttuvassa maailmassa. Lukija saa seurata Cleon ja tämän uuden kumppanin tarinaa nykyajassa, mutta samalla myös valotetaan sitä, kuinka tämä muotoamuuttava avaruusolento kehittyi sellaiseksi kuin mitä hän on.


Sarjakuvassa on huumoria, joka saa hymyilyttämään. Vaikka aihe on vaikea, sitä käsitellään varsin lempeästi. Oman osansa tähän lempeyteen antaa sarjakuvan tyyli. Se on persoonallinen ja värikäs. Se leikkii ihmisten ilmeillä ja avaruusolentojen muodoilla. Hauskaa katsottavaa ja luettavaa. Vauhtia ja tapahtumia piisaa ja sarjakuvan lukaisee läpi melko nopeasti, sillä tarina nappaa mukaansa eikä teksti ole turhan teknistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti