maanantai 22. marraskuuta 2021

Janne Kukkonen: Voro. 3, Jumalten hauta

 

Alkuteos: Voro 3, Jumalten hauta (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 461

Kustantaja: Like

ISBN: 9789511380009

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Voro #3

Peukku: ^^b

*Valloittavan sarjakuvasaagan loppuhuipennus!

Rämäpäinen voro päätyy Kalman kylmiltä kruununmailta keskelle jumalten valtapeliä, jonka panoksena on koko maailma. Lilja ja hänen opettajansa Seamus tempautuvat huimaan seikkailuun yrittäessään kukistaa haudasta nousseen Ithielin ja voittamattoman Tulikiven armeijan. Kaus jäävät maalliset murheet, sillä voro tanssii nyt jumalten kanssa.

Janne Kukkosen luoma Voro jatkaa seikkailujaan kansainväliset mittapuut täyttävässä sarjakuvaromaanissa. Sarjan ensimmäinen osa voitti Sarjakuva-Finlandian vuonna 2016. Voron julkaisuoikeudet on jo myyty mm. Ranskaan, USA:han ja Italiaan.*





Voro on aivan loistava pakkaus. Kolmas albumi on paksu, mutta sen sivut ovat täynnä asiaa. Siellä on kuninkaiden juonitteluja. Kummallisia liittoumia. Jumalten kieroiluja. Toivoa. Vihaa. Hienoja taisteluja. Kalman hajua ja kuolemaa. Se on upea tarina ihmisten halusta olla vapaana jumalten ikeestä. Uskomatonta.

Sarjakuvan kuvitus on ihana. Se on samaan aikaan söpöä että karua. Se on elävä ja persoonallinen. Välillä se ihastuttaa, välillä kammottaa. Tykkään todella!

Käytetty kieli on myös aivan mahtavaa. Vanhaa runomittaa ja murretta. Loistavaa! Mikä parasta on puheiden lomaan onnistuttu livauttamaan pari mukavaa lainausta musiikin saralta…

Voro on uskomaton taidonnäyte suomalaisesta sarjakuvasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti