maanantai 8. marraskuuta 2021

Ville Tietäväinen & Iiro Küttner: Harvennus

 

Alkuteos: Harvennus (2021)

Kuvittaja: Ville Tietäväinen

Teksti: Iiro Küttner

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 135

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510445907

Muoto: Sid.

Peukku: ^^b

*Vuonna 2800 EAA. Nooa saa Jumalalta käskyn rakentaa uiva arkki. Siihen on tarkoitus ottaa maailman eläinlajit turvaan tulevalta vedenpaisumukselta, joka on Jumalan rangaistus turmeltuneelle ihmiskunnalle.

Vuonna 450 EAA. Jerusalemin temppelissä poltetaan roviolla kirjakääröjä. Juutalaisten historiaa kirjoitetaan uusiksi, jotta totuus Nooan aikaisista tapahtumista ei säilyisi jälkipolville. Yksi käärö kuitenkin säästyy…

Vuonna 2021. Saksalainen kielitieteilijä Elke Greiss saa vihiä kätketystä kääröstä ja lähtee Araratvuorelle paljastaakseen yhden ihmiskunnan historian vanhimmista valheista.

Ville Tietäväisen ja Iiro Küttnerin sarjakuvakirjassa kerrotaan, mitä Nooan arkissa oikeasti tapahtui.*



Uteliaisuus sai minut tarttumaan tähän sarjakuvaan. Samoin kuin taitelija. Tietäväinen on oivallinen kuvittaja, eikä hän petä nytkään.

Harvennus on hienosti kuvitettu ja väritetty sarjakuva. Siinä on tunnelmaa ja särmää. Kuvituksessa on hienosti hyödynnetty myös sivun ylimääräinen tila. Ruutujen ulkopuoli on valkoinen kun eletään “todellisuudessa” ja rusehtava (kuin pergamentti) silloin kun eletään tarinaa toorasta.

Sarjakuvan nimi oli minusta jokseenkin kummallinen. Kunnes aloin pohtia sitä syvemmin. Viimeistään se selvisi minulle sarjakuvan lopussa. Onhan Jumalan laskettama tulva eräänlainen “harvennus”, sillä vain osa selvisi tulvasta.

Kokonaisuus on kiinnostava ja varmasti omalla tavallaan pysähdyttävä. Näin kävi ainakin omalla kohdallani. Hieno toteutus. Toivon, että tämä versio olisi se oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti