perjantai 5. marraskuuta 2021

L. K. Valmu: Ystävä

 

Alkuteos: Ystävä : katoaminen yhdeksännellä luokalla (2020)

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 140

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789512367887

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Hege #3

Peukku: q^^

Huom: itsenäinen jatko-osa teoksille Poika ja Lappilainen

*Samaan aikaan kun rikosylikonstaapeli Olavi Kujalan kollega rauhoittelee kadonneen pojan äitiä, siskontytär Hege Kujala aloittelee työelämään tutustumisjaksoaan KRP:n rikosteknisessä laboratoriossa ja törmää kadonneen pojan tutkittavana olevaan puhelimeen. Pojan isäpuoli toimii saarnaajana Uuskristillisessä herätysliikkeessä, josta liikkuu mitä kummallisimpia huhuja. Pojasta sen sijaan ei kuulu mitään, vaikka päivät kuluvat. Outo katoaminen askarruttaa Hegen kaveripiiriä keskellä intensiivistä TET-jaksoa. Eivätkä Hegen ongelmat todellakaan lopu tähän.*






Tajusin vasta aloitettuani kirjan, että se on osa “sarjaa”. Kukin kertomuksista on itsenäinen teos, mutta sivuilla liikkuvat osittain samat henkilöt. Eli parhaiten kirjasta saa irti, jos aikaisemmat osat ovat tuttuja. Mutta toimi se hyvin näin yksinäänkin.

Ystävässä tapahtumat etenevät nopeasti. Niitä seurataan useamman eri henkilön kantilta. Joskus siirtymät ovat niinkin nopeita, ettei niissä tahdo pysyä perässä. Onneksi henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja eroavat toisistaan sen verran, että heissä ei sotkeennu.

Käsillä on nuorten elämää. Tet-jakson haasteita. Tulevaisuuden suunnitelmia. Pelkoa, jännitystä. Sekä katoamistapaus, joka liippaa läheltä…

Hyvää ja toimivaa nuorten jännitystä. Hegestä ja kavereista voi lukea myös kirjoista: Poika : murha seitsemännellä luokalla ja Lappilainen : kuolema kahdeksannella luokalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti