torstai 25. marraskuuta 2021

Tony Sandoval: 1000 storms

 

Alkuteos: Mille tempetes (2018)

Kääntäjä: Jeremy Melloul

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 133

Kustantaja: Magnetic Press

ISBN: 9781951719135

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

*Lisa is a lonely girl who enjoys wandering nature and collecting odd bones and strange rocks. The other kids think she’s kinda weird, maybe a witch, and avoid her.

When she discovers a tree that allows passage to a parallel world, she finds herself in the middle of a demonic invasion, faced with saving the very children who ridiculed her.

Six-time Eisner Award-nominated writer/artist Tony Sandoval (Doomboy, A Glance Backward, Watersnakes) presents a magical tale of secrets and dreams and the challenges of growing up…*

Lisa elää todella kummallisessa pienessä kaupungissa. Siellä pojat leikkivät noidanmetsästäjiä ja tytöt juoruavat keskenään. Ja kaikkien keskellä on Lisa, tyttö, jonka isää kaikki tuntuvat pelkäävän syystä tai toisesta. Lisa itse on vähän “erakko”. Iso tyttö, joka vielä leikkii nukeilla ja kuvittelee asioita. Vai kuvitteleeko? Entä jos hänen leikkinsä todella vievät hänet toiseen maailmaan ja entä jos hänellä sittenkin on kummia voimia?

Tarina on lähes sadunomainen. Se kertoo yksinäisyydestä ja tarpeesta tulla hyväksytyksi. Kasvamisesta.

Sarjakuvan kuvitus on leikittelevä. Paikoitellen se on kuin vesivärityötä, maalauksellinen ja herkkä. Toisinaan taas “terävämpi” ja kylmempi. Tyyleillä leikittely on osa tarinaa ja saa sen elämään tavalla, jollaiseen en ole aikaisemmin törmännyt. Jännä kokeilu, joka toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti