tiistai 23. marraskuuta 2021

Jyri Paretskoi: Nimetön

 

Alkuteos: Nimetön (2017)

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Kesto: 10h 33min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789512363506

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Syrjähyppy on tullut maksamaan Otso Vaarnalle paljon. Avioliiton, melkein työpaikankin… ja vasemman käden nimettömän. Muistikuvat kohtalokkaasta illasta ovat sumuisia. Nainen oli kaunis, tummatukkainen, sinisilmäinen - näillä tiedoilla poliisi ei voi kuin kirjata tapahtuneen. Sattumalta Otso saa selville, että sormensa menettäneitä on muitakin, ja salaperäisen naisen metsästyksestä tulee hänelle pakkomielle.

Nimetön on hyytävä psykologinen trilleri, jossa tavallisen ihmisen arki nyrjähtää päälaelleen, ja samalla taitava uusi aluevaltaus Jyri Paretskoilta. Tässäkin genressä Paretskoin vahvuuksia ovat herkkävireinen ihmiskuvaus ja elävä dialogi.*








Nimetön on kiintoisa tapaus. Siinä tapahtumia seuraillaan paitsi Otson, niin myös tämän toverin Tapanin kuin myös erään Saaran matkassa. Otso ja Tapani koettavat selvitellä missä Otson sormen vienyt nainen menee ja kuka tämä on. Saara taas tuo oman mielenkiintoisen tvistinsä tarinaan, sillä hänen miehenä on kadonnut vuosi sitten ja naapurissa on ongelmia… Varmaan ei ole suuri paljastus jos arvaa, että nämä tapaukset liittyvät toisiinsa?

Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia. He ovat inhimillisiä ja lopulta heidän tekonsa ja motiivinsa ovat ihan uskottavia. Vaikka en ollenkaan pidäkään siitä miten esineellisesti Otso katselee naissukupuolta ja samaan aikaan itkee vaimonsa perään ja vannoo rakkautta vain tälle…

Kirjan juoni on jännittävä. Ja omalla tavallaan kieron ihastuttava. Pisti kyllä tämän kirjailijan ihan uuteen nostoon omissa silmissäni. Isot plussat siitä.

Lukijana Tiihonen on vakuuttava. Häntä on mukava kuunnella ja hänen äänensä sopii tekstiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti