maanantai 26. syyskuuta 2022

Anders Fager & Peter Bergting: The Crows

 

Alkuteos: Kråkorna (2020)

Kuvittaja: Peter Bergting

Teksti: Anders Fager

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 102

Kustantaja: Dark Horse Books

ISBN: 9781506727974

Muoto: Sid.

Peukku: q^^


*What lurks in the corners of the house originates in the corners of the mind.

When Kim inherits an old family house in rural Sweden, there are notes posted everywhere. On the walls, the doors, even the ceiling. Reminders. And drawings. Of the monsters that still haunt this house and the land on which it sits. But the monsters aren’t just outside; they’re in Kim’s head, in the traumatic memories of an upbringing as different, other, alone. Dive into this stunning graphic novel full of darkness, reconciliation, and exploration of the self. From acclaimed creators Anders Fager and Peter Bergting.*





The Crow on minusta enemmän kuvaromaani kuin sarjakuva. Jokainen aukeama nimittäin on yhdistelmä kuvaa ja tekstiä. Varsinaisia ruutuja ei ole. Lukiessa saa silti olla tarkkana, sillä kuvat - vaikka voivat vaikuttaa yksinkertaisilta - ovat täynnä yksityiskohtia sekä tekstiä, joka kannattaa lukea läpi.

Kuvitus on hyvää jälkeä. Siinä on jotain aavemaista tunnelmaa. Paikoitellen se on vaalea, paikoitellen tumma. Se kuvaa ihmisen tuntemuksia ja pelkoja. Kutkuttaa alitajuntaa ja herättelee aavistuksia. Pidän siitä, miten vähän ihmistä oikeastaan kuvissa näkyy. Tarina rakentuu kuvien esittämien maisemien ja yksityiskohtien kautta.

The Crow kertoo ihmisen kasvutarinan. Kim on nuori, joka on joutunut kasvamaan varsin epäystävällisessä ympäristössä. Toisten tuomitsevuus on muokannut häntä ja tehnyt hänestä omanlaisensa. Samalla syrjäinen paikka on vaikuttanut myös muihin. Pelot ja eristyneisyys ovat luoneet oman maailmansa. Kuuluuko Kim sinne vai ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti