keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Reijo Mäki: Hot dog

 

Alkuteos: Hot Dog ( 2016)

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Kesto: 14h 26min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511306740

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #27

Peukku: q^^


*Turkulaiskapakan lattialla makaa luotien rei’ittämä ruumis: pelätty ja vihattu kulmien kingi on kuollut. Oranssihuppuinen asemies poistuu sanaakaan sanomatta.

Kolme vuotta myöhemmin yksityisetsivä Jussi Vares kohtaa kesäfestivaalin pyörteissä vanhan tuttunsa, ex-poliisi Eero Prännin, jolla on uutta tietoa selvittämättömäksi jääneestä veriteosta. Sitten Pränni katoaa jälkiä jättämättä.

Kun Vares uppoutuu vyyhtiin, on vastassa vaikka mitä. Kohtalokas performanssitaiteilijatar, kurikkalainen kangsteritrio, grillijuhlat joissa käsikranaatti korvaa maissintähkät. Ja neljä senttiä jääkylmää terästä kohtalokkaan herkässä paikassa.*


Varekset ovat menneet jotenkin ajattomiksi. Varsinaisesti vuosia ja niiden kulumisia ei mainita. Vain vuodenajat tuntuvat vaihtuvan. Ja jotenkin aika silti kuluu...

Tällä kertaa miehen eteen tulee vanha selvittämätön murha. Sekä mies menneisyydestä. Sääli vain, että Vares itselleen tyypilliseen tapaan kittaa juomia työjuttujensa välillä. Siksi takaraivoon jää vain kutittava muisto keskustelusta, jonka onnistuu viedä Vares jäljittämään menneitä haamuja.

Löytyy naisia, löytyy Apteekkia, Luusalmen huonoja juttuja. Sekä tietysti paljon taidetta. Jopa performassitaidetta ja "kuuluisuuden" kiroja.

Tiihonen lukee hyvin. Hän on kyllä nappivalinta tähän sarjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti