lauantai 3. syyskuuta 2022

Conn Iggulden: Suojelija

 

Alkuteos: Protector (2021)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Ilkka Hautala

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 17h 22min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511403333

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Ateenalaiset #2

Peukku: q^^


*Kaksi legendaarista taistelua. Yksi peloton soturi. Historiallisen seikkailun mestari vie lukijansa antiikin Kreikan verisille taistelukentille.

Themistokles johtaa sotien runtelemaa Ateenaa. Hän on menettänyt suosiotaan, mutta kahta asiaa kukaan ei voi kiistää: Themistokles on ansioitunut soturi, ja Persian armeija lähestyy. Themistokleen on taisteltava suojellakseen kaupunkiaan, eivätkä persialaiset ole ainoa sitä uhkaava vihollinen.

Ylittämätön Conn Iggulden ei vain kuvaile legendaarisia taisteluita ja antiikin maailmaa, vaan herättää historian eloon. Suojelija on antiikin Kreikkaan sijoittuvan Ateenalaiset-sarjan toinen osa.*


Iggulden jatkaa hienosti näiden taisteluiden elävöittämistä ja kuvaamista. Sitä kuin tuntee olevansa taistelukentällä ja kuulevansa itse komennot. Mukaan mahtuu paljon myös politikointia ja taktiikkaa, sekä hyvää kuvausta ihmisten elämästä. Pidän siitä, miten vaihdokset ateenalaisten ja persialaisten välillä tapahtuvat.

Mukana ovat aikaisemmasta osasta tutut sankarit ja muutama uusi. Nämä heput alkavat vähitellen kuitenkin lähestymään muutamaan poikkeusta lukuunottamatta jo "eläkeikää", joten ehkä kohta nousevat jotkut muut enemmän esille?

Tekstistä ja tarinasta näkee ja kuulee, että kirjailija on panostanut taustatyöhön. Lopussa on hyvä pieni tietopaketti siitä, mitä voidaan pitää faktana ja missä kohtaa asioita on saatettu varman tiedon puutteen takia värittää.

Sarjan lukija on vaihtunut. Uusi lukija Hautala on ihan mukava lukija kuunnella. Hän tosin ääntää jotkut nimet erilaila kuin aikaisemman osan lukija Villi. Minulla itselläni ei ole harmainta hajua siitä, kuinka nimet oikeasti tulisi ääntää, joten en ala sen enempää arvostelemaan. Asia vain kummaksuttaa ja vaatii totuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti