lauantai 17. syyskuuta 2022

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson: Pax 5 - Kummitus

 

Alkuteos: Gasten (2015)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 81

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511427018

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: PAX #5

Peukku: q^^


*Taistelu tuonpuoleisia olentoja vastaan jatkuu maagisessa kauhusarjassa.

Mariefredin asukkaat valmistautuvat joulumarkkinoihin ja Lucian päivän viettoon. Kukaan ei osaa arvata, millaisen karmean otuksen kaupunki on saamassa valontuojakseen. Viaton leikki muuttuu vaaralliseksi, kun henkiolennot pääsevät kulkemaan maailmojen väliin avautuneesta ovesta.

Alrik ja Viggo joutuvat epätoivoiseen kamppailun aikaa vastaan. Kutsumattomat vieraat on häädettävä, ennen kuin on liian myöhäistä!

Kummitus on Pax-sarjan viides osa. Aiemmin ilmestyneet kirjat ovat Loitsusauva, Tuonenkoira, Ihtiriekko ja Para.*


Noitamaista menoa joulukuisissa maisemissa! Lucia-kulkueeseen arvotaan "onnekkaita" osallistujia. Eivätkä kaikki ole ollenkaan niin onnekkaita kuin mitä annetaan ymmärtää. Lisäksi leräiden asten leikki kääntyy ikävällä tavalla pieleen ja kummitukset pääsevät irti. Iris aiheuttaa pientä erimielisyyttä joukoissa, mutta nuoresta neidosta näyttää olevan yllättävästi hyötyä. Ikävä kyllä myös ilkeillä olennoilla ja mustalla noidalla on omat soppansa kiehumassa...

Tarina etenee jännittävästi ja kutkuttavasti. Ja jää melkoiseen tilanteeseen, josta ei oikein osaa sanoa juuta eikä jaata. Mitähän mahtaa olla luvassa seuraavaksi?!

Kuvitus on upeaa jälkeä. Paikoin kuitenkin jokseenkin pelottavakin. Joten ei herkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti