tiistai 27. syyskuuta 2022

Rachel Smythe: Lore Olympus. Volume one

 

Alkuteos: Lore Olympus. Vol. 1(ilm.)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 368

Kustantaja: Del Rey

ISBN: 9781529150452

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Lore Olympus #1

Peukku: q^^

Huom: kokoaa episodit 1-25 No. 1 Webtoon sarjakuvasta Lore Olympus


*Scandalous gossip, wild parties, and forbidden love…

Witness what the gods do after dark in this stylish and contemporary reimagining of one of mythology’s best-known stories, from creator Rachel Smythe.

Persephone, young goddess of spring, is new to Olympus. Her mother, Demeter, has raised her in the mortal realm, but after Persephone promises to train as a sacred virgin, she’s allowed to live in the fast-moving, glamorous world of the gods. When her room-mate, Artemis, takes her to a party, her entire life changes: she ends up meeting Hades and feels an immediate spark with the charming yet misunderstood ruler of the Underworld. Now Persephone nust navigate the confusing politics and relationships that rule Olympus, while also figuring out her own place – and her own power.

This edition of Smythe’s original Eisner-nominated webcomic Lore Olympus features a brand-new, exclusive short story, and brings the Greek pantheon into the modern age in a sharply perceptive and romantic graphic novel.*


Antiikin tarinoita uudelleen päivitettyinä. Jumalat ja jumalattaret valta- ja rakkauspeleineen on tuotu tälle vuosituhannelle, sillä he ajelevat huippuautoilla ja tekstailevat menemään. Sekä käyvät yökerhoissa.

Henkilöhahmot ovat jumaltarustoista tuttuja ja heitä on personoitu kivasti. Tyylit vaihtelevat, mutta monessa tapauksessa heidät kyllä tunnistaa heti itsekseen. Myös taruston tapahtumia on mukavasti moderoitu ja modernisoitu.

Kuvitus on vapaata, värikästä ja aika lailla paljasta pintaa näyttävää. Ei ehkä siis sovellu kaikkein herkimmille myöskään tarinoiden sisällön puolesta.

Olen vähän epävarma siitä, mitä mieltä olen. Kuvituksen tyyliin kesti minulta hetken tottua, mutta sitten se on lopulta aika "raikas". Lisäksi pidän siitä, miten henkilöhahmoja on käsitelty. Plussat siitä, että Haades on jokseenkin "kilttiä poikaa" ja yhtenä tärkeimpänä henkilönä on tällä hetkellä Phersephone, joka ei ole niitä kaikkein kuluneimpia jumalattaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti