perjantai 9. lokakuuta 2020

Cullen Bunn: Countless haints

Alkuteos: Harrow County. [Vol. 1], Countless haints (2015)
Kuvittaja: Tyler Crook
Teksti: Cullen Bunn
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Dark Horse Books
ISBN: 9781616557805
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Harrow County #1
Peukku: ^^b
Huom: julkaistu aiemmin Harrow County -sarjakuvalehden numeroina #1-4

*Welcome to Harrow County…

Young Emmy always knew that the woods surrounding her home crawled with ghosts and monsters - the countless haints of Harrow County. But on the eve of her eighteenth birthday, she learns that she is connected to these creatures -  and to the land itself - in ways she never could have imagined.

This volume collects issues #1-#4 of the southern gothic fairy tale Harrow County, scribed by The Sixth Gun’s Cullen Bunn and beautifully and hauntingly realized by B.P.R.D.’s Tyler Crook!*



Pienen kylän sulkeutunut ilmapiiri, sen sisäänsä sulkemat salaisuudet ja uskomukset… Tunnelma. Se kaikki välittyy hyvin läpi tästä sarjan avausosasta. Tunnelma on välillä toiveikas, välillä hyvinkin synkkä. Näin, kun menneisyys ja siellä tehdyt sopimukset saapuvat kolkuttamaan ovelle… Emmy huomaa olevansa uuden ja ihmeellisen edessä. Jos vain onnistuu ensin selviytymään pulasta, johon on tahattomasti joutunut.

Kuvitus on jännittävää katsottavaa. Se on elävä ja persoonallinen. Hahmojen tunteet tulevat hyvin esiin ja mystiset kummitukset ja muut otukset ovat hyvin toteutettuja. Väritys on kaunista jälkeä. Miltei maalauksellista.

Kiinnostava avaus. Sopivassa suhteessa jännitystä ja kauhua, mystiikkaa ja vanhoja uskomuksia. Odotukseni ovat kovat sarjan jatkon suhteen. Onneksi sarjana
Harrow County on jo päättynyt, joten saanen loput osat kohtuullisessa ajassa käsiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti