sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Reeta Aarnio: Hän joka ei pelkää

Alkuteos: Hän joka ei pelkää (2013)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 151
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511276074
Muoto: e-kirja (BookBeat)
Peukku: q^^
Lukulistalta: 107

*Kirai-poikaa syytetään pienen sisarensa tapaturmaisesta kuolemasta, ja heimo hylkää hänet ajelehtivaan ruuheen. Reservaatin pojan löytää valvotussa ja ohjaillussa yhteiskunnassa elävä perhe, jonka arjen muukalainen sotkee pahasti. Sisarukset Asisi ja Rei elävät tiukasti säädeltyä arkea. He kiinnostuvat Kiraista ja alkavat pohtia oman elämänsä mielekkyyttä ja raameja. Kenellä on oikeus päättää kaikkien muiden tulevaisuudesta? Mitä tapahtuu niille, jotka rikkovat normeja?*





Kahden erilaisen maailman törmäys. Äänensä saavat monet nuoret kertojat: Kirai, Rei, Asisi ja muutama muu. Legendoja maailman synnystä kertoo myös Kirain äiti, jotta poika tietäisi ja muistaisi miten ja mistä hän on lähtöisin.

Kaunis kokonaisuus, joka herättää mielenkiinnon maailmaa kohtaan. Nuorten kapinahenkeä, taistelutahtoa, mutta myös pelkoa ja alistumista kohtaloon ja “turvaan”. Alkuun kaikki etenee melko hitaasti. Sitten vauhti alkaa kiihtymään ja kukin nuorista ajautuu kohti varsin erilaista kohtaloa. Ja sitten… seinä. Tuntuu kuin tarina jäisi todella pahasti kesken.

Kiinnostava ja varmasti ajatuksia herättävä. Tähän miltei kaipaisin jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti