tiistai 27. lokakuuta 2020

Tuisku Hiltunen: Kuutamo

Alkuteos: Kuutamo : ja muita kertomuksia (2020)
Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)
Sivumäärä: 95
Kustantaja: Suuri kurpitsa
ISBN: 9789527160381
Muoto: Nid.
Peukku: q^^
Huom: sisältää sarjakuvat Pakolliset päivitykset; Yli merten ja Kuutamo

*Tuisku Hiltusen Kuutamo ja muita kertomuksia sisältää kolme sarjakuvanovellia, joista yksi sijoittuu purjelaivojen aikaan, toinen tulevaisuuteen, kolmas nykypäivään ja haudantakaiseen elämään. Tarinoista löytyi yhtäläisyyksiä, jotka nivovat ne kokonaisuudeksi. Kaikki kolme kertovat omalla tavallaan rakastetuksi tulemisen tarpeesta, kiintymyksestä, velvollisuudentunnosta ja kutsumuksesta. Ne tutkivat mutkikkaita ihmissuhteita, joita rakkaus ei tee yhtään helpommiksi.

Syntyjään helsinkiläinen Tuisku Hiltunen (s.1995) vietiin jo kuusivuotiaana kuvataidekouluun, jossa hän pääsi kokeilemaan kaikkea öljyvärimaalauksesta keraamiseen veistoon. 18-vuotiaana hän muutti neljäksi vuodeksi walesilaiseen Wrexhamin pikkukaupunkiin opiskelemaan taidetta. Esikoisalbuminsa ilmestyessä hän opiskelee Aalto-yliopistossa tavoitteenaan taiteen maisterin tutkinto ja asuu Espoossa kolmen kämppiksen ja kahden kissan kanssa.*



Hiltusen tyyli on raikas. Hän käyttää viivaa ja värejä kiinnostavalla tavalla ja luo kuvituksen, jota katselee mielellään. Hänen tarinoissaan on hyviä pointteja ja ne on esitetty kiinnostavalla tavalla. Kuutamolla on suloinen ja haikea tarina menetetyista mahdollisuuksista. Toisaalla haaveillaan vapaudesta jonka vain purjelaivat voivat tuoda ja kolmannessa pakopaikkana on loputon avaruus. Tarinat ovat hyvin erilaisia, mutta sopivat silti hyvin yksiin kansiin.

Toivottavasti Hiltuselta tulee lisää teoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti