torstai 13. huhtikuuta 2023

Anne Muhonen: Monstera deliciosa. 1, Löytäjä saa pitää

Alkuteos: Monstera deliciosa. 1, Löytäjä saa pitää (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Hertta Kustannus

Sivumäärä: 57

ISBN: 9789524060110

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Monstera deliciosa #1

Peukku: q^^



*Kun Alaska ja hänen kaverinsa Skippy ja Moussa löytävät ulkoa sekä erikoisen kiven että pienen peikonlehden, kukaan ei osaa arvata, millaiseen seikkailun löytö heidät vielä johdattaa.


Löytäjä saa pitää -sarjakuvassa tavalliseen kesäiltaan hiipii fantastisia olentoja: se saa katsomaan omaakin lähiympäristöä uusin silmin! Tarina tulee päätökseen jatko-osassa Ässä hihassa.


Anne Muhonen on vantaalainen kirjailija ja kuvittaja, jolta on julkaistu tätä ennen 17 sarjakuva-albumia.*




Alaskan isä matkustaa ympäri maailmaa ja poika haaveilee pääsevänsä lähettämään tälle postikortin paikasta, jossa isä ei ole vielä käynyt. Alaska haaveilee myös kissasta, mutta sellaista ei perheeseen voida hankkia. Onneksi poika sattuu kavereidensa kanssa löytämään kasvin, peikon lehden ja päättää ottaa sen osaksi perhettä. Tämä peikon lehti on kuitenkin vähän erikoisempi tapaus ja yöllä taloon saapuu erikoinen vieras. Kohta Alaska onkin jo matkalla kohti seikkailua kavereidensa kanssa.

Mukava tarina ja söpö kuvitus. Värit on tehty kivan maalauksellisesti. Vähän kummaksin sitä, miksi sarjalle on pitänyt pistää nimeksi peikon lehden latinankielinen nimi, kun suomenkielinenkin on aika jännittävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti