perjantai 28. huhtikuuta 2023

S.N. Pires: Rummunvartija

Alkuteos: Rummunvartija (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Minerva

Sivumäärä: 243

ISBN: 9789523752528

Muoto: e-kirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Pedon sydän #3

Peukku: q^^



*Pedon sydän -trilogian jännittävä finaali!


Pedon sydän -trilogian kolmas osa, Rummunvartija vie päätökseen nuoren, sankaruutta tavoittelevan Tommon ja Pikku-Tihin kiehtovan tarinan. Mahtavaa noitarumpua merentakaisten mailta hakemaan lähtenyt Tommo joutui Yökulkijan lopussa Kuikka-noidan myrkyttämäksi. Aivan viime hetkellä Pikku-Tihi onnistui pelastamaan Tommon ja rummun sekä tyttärensä Surutytön Kuikka-noidan kynsistä.


Tästä alkaa kolmikon jännittävä, monia yllättäviä käänteitä ja vaaroja sisältävä pakomatka, jonka kuluessa rummun arvoitus vähitellen paljastuu. Moni havittelee rumpua ja sen voimaa itselleen. Jos se joutuu vääriin käsiin, koko maailma ajautuu pahan valtaan. Onko Tommo tuomittu vartioimaan rumpua ikuisiksi ajoiksi?


Ja kuka onkaan rummun oikea haltija, jolla on valta ja kyky tuhota se lopullisesti?*



Trilogian kolmas osa on melkoista juoksentelua ympäriinsä. Tommo ja Pikku-Tihi pakenevat rummun kanssa lähes koko kirjan. Matkalla he kohtaavat kovia haasteita, niin elollisia kuin aaveita. Tommolle selviää lisää surmatusta perheestään ja hän oppii lisää myös mahdollisuuksistaan ja velvollisuuksistaan. Myös oman sydämen toiveet ja haaveet alkavat vähitellen selviämään nuorukaiselle... Tihin ja Tommon suhde syvenee ja kaksikko laittaa aikalailla omat henkensä pantiksi koettaessaan tuhota rummun. Mutta onko heistä siihen? Entä jos voima onkin kokonaan toisissa käsissä?


Hieno kasvutarinan päätös. Tässä on anteeksiantoa ja voimaa. Hieno kirja toivosta ja oman paikkansa löytämisestä.


Pidän maailmasta ja siitä, miten sitä on hyödynnetty. Lopussa myös kätevä sanasto vierasperäisistä sanoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti