maanantai 24. huhtikuuta 2023

Jo Nesbø: Pelastaja

Alkuteos: Frelseren (2005)

Kääntäjä: Outi Menna

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Kustantaja: Johnny Kniga

Kesto: 19h 17min

ISBN: 9789510415887

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Harry Hole #6

Peukku: ^^b



*Ei edes pelastusarmeijalaisten elämä ole nuhteetonta. Sen saa Harry Hole oppia jahdatessaan nimetöntä palkkamurhaajaa.


Eikä auta sekään, vaikka palkkamurhaajalle keksii nimen. Miehen kasvoja ei kykene edes tunnistamaan. Ainoa tuntomerkki tuntuu olevan punainen huivi.


Tapahtumien taustalla kummittelee ainakin vuosien takainen raiskaustapaus, mutta saattaa siellä olla muutakin. Varmaa on vain, ettei kukaan eikä mikään ole turvassa, kun Pieni Pelastaja suorittaa tehtävää, jonka toimeksiantajaa tuntuu olevan mahdoton jäljittää.


Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!*


Tämä on todella oivallisesti punottu tapaus! Mukana on monia kiintoisia henkilöitä. Murhaajakin on todella sympaattinen tapaus ja hänen historiansa todella mielenkiintoinen. Myös pelastusarmeijan järjestelmää on kuvattu varsin uskottavasti ja sen mukana olevat jäsenet ovat kiintoisia. Poliisien oma sisäinen maailma toimii ja siellä on tapahtunut kivoja yllätyksiä. Myös pari isompaa yllätystä on luvassa!

Hieno ja kiero tarina. Onnistuu yllättämään ja järkyttämään. Kerrassaan nautittava. Joskin tuomitsen parit ratkaisut.

Pitkänen lukee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti