keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Morvan: Tokio

Alkuteos: Spirou et Fantasio 49: A Tokyo (2006)

Kääntäjä: Antti Pajunen

Kuvittaja: Munuera

Teksti: Morvan

Ilmestymisaika: 2006 (ko.painos)

Kustantaja: Egmont

Sivumäärä: 64

ISBN: 9789524696364

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion seikkailuja #35

Peukku: q^^



*Pikon ja Fantasion (ja Spip-oravan) matka Japanin pääkaupunkiin saa ikävän käänteen, kun he sekaantuvat tahtomattaan Yakuzan hämäräpuuhiin. Miten sankariparin vanha ystävä Itoh Kata, yli-inhimilliset voimat omaava sisarpari ja uutuuttaan kimmeltävä teemapuisto liittyvät asiaan?


Morvan ja Munuera jatkavat voitokasta tulkintaansa klassikkosarjasta varmoin ottein. Pikon ja Fantasion tuorein seikkailu pursuu vauhtia, hillittömiä hahmoja, ovelia käänteitä ja hienoja maisemia… mikä on tietty itsestään selvää, kun tapahtumapaikkana on TOKIO!*



Ihmeellistä ja kummaa säheltämistä. Mukana on henkilöitä, jotka ilmeisesti pitäisi tietää, mutta jotka eivät ainakaan suomennoksissa ole tulleet vastaan. Sitten on kamala kasa eriasteista "magiaa". On siis telepaattisia voimia ja hypnoosia ja sekaan heitetään vielä yakuzat... Lopputulos on kerrassaan hämmentävä. Plussaa annan siitä, että japanilaista kulttuuria on koetettu tuoda esiin. Miinusta siitä, että ainakin osa selityksistä ja käännöksistä on päin persettä.


Kuvitus on vauhdikasta ja toiminnallista. Paljon tappelua ja ampumista, joten suunnattu vanhemmille lukijoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti