torstai 6. huhtikuuta 2023

Jo Nesbø: Veritimantit

Alkuteos: Marekors (2003)

Kääntäjä: Outi Menna

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Kustantaja: Johnny Kniga

Kesto: 16h 53min

ISBN: 9789510415856

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Harry Hole #5

Peukku: q^^



*Harry Hole on ryypännyt itselleen potkut poliisista, mutta kaikkien onneksi päällikkö on lomalla, ero vahvistamatta ja Hole pääsee tutkimaan sarjamurhaa.


On kesä, loma-aika. Murhatun nuoren naisen silmäluomen alta löytyy 5-sakarainen veritimantti. Kun melkein kaikki rikostutkijatkin lomailevat, joutuu Harry Hole tutkimaan tapausta yhdessä vihaamansa Tom Waalerin kanssa.


Holen ryyppyputki on jatkunut pitkään eikä loppua tunnu näkyvän kuin virkauralle. Tosin poliisijohtaja on lomalla ja Harry eropaperi makaa pöydällä vahvistamattomana.


Murha ei jää yksittäiseksi. Ja veritimantit yhdistävät vainajia. Myös luvun 5 merkitys alkaa valjeta Holelle, vai alkaako sittenkään? On myös väistämätöntä, että Holen ja Waalerin on joko ryhdyttävä yhteistyöhön tai selvitettävä välinsä lopullisesti…


Veritimantit on jälleen yksi osoitus Jo Nesbøn kyvystä pitää tarina näpeissään ja lukija otteessaan.


Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!*



Tasapainoilua Harry yksityiselämän ja poliisintyön välillä. Kumpi painaa vaa'assa enemmän? Mitä Harry on valmis menettämään saavuttaakseen tavoitteensa? Entä mitä käy, kun hänelle tärkeät ihmiset joutuvat myös tulilinjalle?


Kiehtovasti kokoon kasattu juoni, joka kieroudessaan yllättää! Tässä poliisia viedään kuin pässiä narussa, eivätkä poliisin omat sisäiset skismat ainakaan edesauta asiaa. Kuten muutenkin, seuraillaan myös parin sivuhenkilön elämää ja ne avartavat asioita ja saavat välistä selkäpiin hytisemään ja lukijan/kuuntelijan luomaan mitä villeimpiä visioita.


Pitkänen on mainio lukija.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti