keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Conn Iggulden: Leijona

Alkuteos: The Lion (2022)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Ilkka Hautala

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 17h 10min

ISBN: 9789511403357

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Ateenalaiset #3

Peukku: q^^



*Kiihkeä seikkailuromaani vie historian kuohuttavimmille taistelukentille ja politiikan ytimeen.


Myytit ja legendat saavat väistyä suurmiesten tieltä: tässä on Ateenan leijona. Soturina urhoollinen ja peloton nuori Perikles on myös vankkumaton demokratian kannattaja ja viisas johtaja – mies, jollaista antiikin mahtavin kaupunki tarvitsee kukoistaakseen jälleen. Mutta ensin on voitettava sota ja saavutettava rauha.


Conn Iggulden on päihittämätön historiallisen seikkailun mestari. Muinaisen Ateenan kultakaudesta kertovassa sarjassa henkiin heräävät niin persialaissotien kauheudet kuin jokapäiväisen elämän tuoksut, maut ja äänet.*




Hienoa historiallista draamaa. Tämän kirjas sivuilla taistellaan vallasta niin sotakentillä kuin neuvottelupöytien äärellä. Ystävyksetkin voivat kieroilla keskenään ja kilpailla samasta naisesta. Elämän kuvaus on tarkkaa ja värikästä. Yksityiskohtia ei puutu. Varsinkin miesten elämä ja taistelut tulevat hyvin esiin ja kerrotuiksi. Naiset jäävät ajan hengen mukaan vähemmistöön paria poikkeusta lukuunottamatta. Tapahtumia on tiivistetty ja hieman muokattu, mutta lopussa Iggulden itse kertoo kuinka paljon.


Lopussa on hyvä sanasto ja henkilöluettelo.


Hautala lukee mukavasti, joskin minusta hän lausuu jotkut nimistä hassusti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti