torstai 21. joulukuuta 2023

Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa

Alkuteos: Le liseur du 6h27 (2015)

Kääntäjä: Kira Poutanen

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kustantaja: Tammi

Kesto: 4h 50min

ISBN: 9789520425159

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2023: 50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä (50/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2023 ainakin: 10, 40 ja 46



*Voiko kirjoja rakastaa liikaa?


Viehättävä aikuisten satu miehestä joka rakastaa kirjoja.


Joka aamu kello 6:27 mies nimeltä Guylain nousee junaan, ottaa laukustaan irrallisia sivuja ja alkaa lukea ääneen. Hän on töissä kirjojen kierrätyslaitoksessa: makulointikone on kuin peto, joka armotta ahmii myymättä jääneet kirjat kitaansa, ja Guylainille jää vain irtolehtiä. Ujolla Guylainilla on junassa faninsa ja työpaikalla kirjallisuuden vaurioittamat ystävänsä, mutta junasta löytynyt päiväkirja muuttaa kaiken: lumoutunut Guylain ryhtyy jäljittämään kirjoittajanaista lähiöiden ostoskeskuksista.


Jean-Paul Didierlaurent on ranskalainen kirjailija, jonka novellit ovat voittaneet palkintoja. Lukija aamujunassa on hänen esikoisromaaninsa, ja se myytiin 20 maahan jo ennen ilmestymistään.*




Tarina pitää sisällään erikoisia henkilöhahmoja, joilla on erikoisia tapoja elää elämäänsä. He ovat omalla tavallaan hämmästyttävän sympaattisia ja lähestyttäviä. Heitä ymmärtää.


Kirjassa seuraillaan niin Guylainia ja tämän toimia, kuin myös myöhemmin päiväkirjaa kirjoittanutta naista ja tämän elämää. Kohtaavatko nämä kaksi? Ja miten jatkuu tarina siitä eteenpäin?


Suloinen ja sympaattinen. Aavistuksen outo. Semmoinen verkkainen kirja, joka ei ahdista eikä pelota. Minut tämä jätti aavistuksen tyhjäksi. Siihen vaikutti melkoisesti loppu, joka jää todella avoimeksi.


Pitkänen lukee miellyttävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti