maanantai 18. joulukuuta 2023

Sarah Myer: Monstrous

Alkuteos: Monstrous : a transracial adoption story (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: First Second

Sivumäärä: 256

ISBN: 9781250268808

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b



*My vivid imagination would cause me to internalize my emotions...

... with monstrous results.


Sarah has always struggled to fit in. Born in South Korea and adopted at birth by a white couple, she grows up in a rural farming community with very few Asian neighbors. People whisper and stare in the supermarket. Classmates ostracize and bully her. Sarah has trouble containing her anger in these moments - but through it all, she has her art. She's always been a compulsive drawer, and when she discovers anime, her hobby becomes an obsession.


Though drawing and cosplay offer her an escape, she still struggles to connect with others. And in high school, the bullies are louder and meaner. Her bubbling rage is threatening to burst. To overcome her anger and pain, Sarah will have to contend with the most monstrous thing of all: her own insecurities.*




Omaelämäkerrallinen sarjakuvateos kasvamisesta ja oman paikkansa löytämisestä.


Sarah on aboptoitu Koreasta ja hän kasvaa pienessä maalaiskaupungissa Amerikassa. Taiteellinen tyttö löytää lohtua piirtämisestä ja sarjakuvista. Erityisesti hän rakastuu animeen ja mangaan ja piirtämisen ohella alkaa harrastamaan cosplaytä ja myöhemmin myös teatteria. Pienessä yhteisössä ei ole monia aasialaistaustaisia, joten se aiheuttaa kiusaamista koulussa. Myös Sarahin poikamainen käytös ja erikoiset kiinnostuksen kohteet saavat hänet erottumaan joukosta. Epävarmuus ja oman itsensä tunteminen aiheuttavat nuorelle myös mielenterveydellisiä ongelmia, jotka hän tunnistaa vasta paljon myöhemmin.


Voimakas tarina, jonka päähenkilö saa sympatiat todella puolelleen. On kamalaa ajatella, että joku on voinut kohdata moista kohtelua vielä näin "modernilla" ajalla. Ihailtava kasvutarina, joka ei välttämättä sovellu kaikkein herkimmille.


Sarjakuvan kuvitus on upeaa katsottavaa. Se on elävä ja värikäs. Realistinen, mutta siinä on hyödynnetty hyvin myös Sarahin mielen maailman kuvaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti